ОСТАННІ НОВИНИ

У Медведчука арештували золотий вагон та 279 картин

Наталя Дуляба

|

17 червня Личаківський районний суд Львова наклав арешт на майно кума путіна Віктора Медведчука, серед якого – славнозвісний золотий вагон. Про це йдеться на сайті суду.

У короткому релізі суду вказано, що арешт накладено на майно Медведчука, яке виявили під час обшуків 7 червня у будинку і на земельній ділянці, які безпосередньо належать політику. Де саме проводили обшуки, наразі не уточняють.

Відтак своїм рішенням слідчий суддя арештував таке майно Медведчука: 279 картин, 4 статуетки, 10 годинників, 5 чашок, 1 келих, 1 піднос, 2 вази, 1 графин, 2 підставки, 2 срібних підстаканник, 1 чайник, 31 коробка з елементами посуду, залізничний вагон-ресторан з меблями, предметами інтер’єру та посуду.

Зазначимо, що про залізничний вагон Медведчука нещодавно розповідали журналісти-розслідувачі. Попередньо відомо, що його політику подарувала дружина Оксана Марченко на день народження.

Сам вагон-ресторан оздоблений позолотою, дорогим деревом, а всередині можна побачити оксамитові диванами і стільцями, посуд із позолоченими гербами російської федерації та інші предмети розкоші.

Відомо, що вагон-ресторан Медведчук ховав під маскувальною сіткою на території свого маєтку на Київщині. При цьому для нього побудували спеціальний перон і навіть привезли залізничні рейки. Станція називається «Дальняя».

Нагадаємо, Віктора Медведчука підозрюють в низці злочинів, зокрема йому інкримінують державну зраду та сприяння у діяльності терористичної організації.

Крім того, правоохоронці розслідують незаконне набуття майна Медведчука, Тараса Козака та їхніх родичів. Останніх підозрюють у незаконному видобутку піску на двох кар’єрах на Львівщині. У межах кримінального провадження вже також встигли арештувати рахунки підприємств, на яких було понад 40 млн грн.

У політика і його дружини Оксани Марченко вже арештували 154 об’єкти майна, яхту Royal Romance за 200 мільйонів доларів, три квартири і дачу на Закарпатті.

За кілька днів після вторгнення росії в Україну з’ясувалось, що Медведчук утік. 12 квітня його спіймала СБУ під час спроби таємно виїхати з країни. Одіозного політика під керівництвом ФСБ мали вивезти в Москву. 48 днів Медведчук переховувався у приватному будинку на Київщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *