ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб: техніка, яку РФ перекидає до Білорусі, – застаріла

Анастасія Диняк

|

Росія перекидає нібито для навчань в Білорусь застарілу військову техніку. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

За наявною інформацією Генштабу, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу противника до РБ із Росії знята із довготривалого зберігання та потребує обслуговування.

Також відомо, що до робіт на цій техніці залучаються білоруські військовослужбовці.

Раніше повідомлялося, що воєнна загроза з боку Білорусі поступово зростає, але Збройні сили України «теж вживають адекватних заходів».

20 грудня Росія почала перекидати військову техніку та особовий склад на південь Білорусі до кордону з Україною.

Також у межах «військово-технічного співробітництва» Росія відправила до Білорусі партію зенітних ракетних комплексів «Тор-М2К».

Українська влада вважає, що російський диктатор Володимир Путін намагався у Мінську 19 грудня схилити білоруського диктатора Олександра Лукашенка направити білоруські війська на війну проти України.

Нагадаємо, на початку грудня Міноборони Білорусі оголосило про початок занять з бойової підготовки своїх Збройних Сил.

13 грудня стало відомо, що в Білорусі знову почали раптову перевірку бойової готовності армії. Втім невдовзі білоруське Міноборони заявило, що відводить свої війська від кордону з Україною.

27 грудня британські розвідники у звіті зазначили, що РФ перекинула до Білорусі частину підрозділів, які входять до складу 1-ї гвардійської танкової армії.

У Міноборони РБ заявили, що Росія продовжує відправляти своїх військових та техніку до Білорусі нібито для «забезпечення військової безпеки Союзної держави».

Протягом 6-7 січня у Вітебськ, що в Білорусі, могли перекинути мінімум 1400-1600 солдат ЗС РФ.

Окрім того, 6 січня до Білорусі прилетіло 9 російських вертольотів нібито для спільних льотно-тактичних навчань двох країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *