ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний показав, як працює система залпового вогню HIMARS

Ольга Денисяка

|

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний показав, як на передовій працюють реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS. Про це він повідомив у Facebook.

Також він подякував американському народу за надане озброєння.

«Реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS вже працюють в інтересах оборони України. Артилеристи ЗСУ майстерно вражають визначені цілі – військові об’єкти ворога на нашій, українській, території.  Дякуємо Американському народу за надане озброєння!  Наша мета – Перемога», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 23 червня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україну вже прибули перші американські системи HIMARS.

Нагадаємо, реактивні системи залпового вогню HIMARS США анонсували на початку червня у межах нового пакету допомоги на 700 мільйонів доларів. Початково планували надати чотири такі системи.

Тоді у Пентагоні казали, що українським військовим потрібно три тижні, щоб навчитись використовувати та обслуговувати HIMARS.

Додамо, що паралельно зі американськими HIMARS Великобританія заявила, що дасть Україні високоточні реактивні системи залпового вогню MLRS M270.

Як повідомляв Львівський портал, якщо наприкінці травня українські військові на передовій воювали трьома видами іноземної артилерії калібру 155 мм, то на початку червня – уже  п’ятьма. Снаряди цього калібру у ЗСУ вже на 10% переважають над радянськими запасами великого калібру.

Поставити свої гаубиці Zuzana 2. має і Словаччина. Ця країна також передала Україні п’ять гелікоптерів.

Україна має понад 50 гармат інших значних калібрів, близько 250 бронемашин західних зразків, сотні безпілотників, а також ракетні комплекси Harpoon для охорони морського узбережжя. Детальніше про оновлений арсенал зброї ЗСУ читайте за цим посиланням.

Втім для переходу в контратаку Збройні Сили України потребують суттєво більше систем залпового вогню зразка НАТО і боєприпасів до них, бронетехніки, а також літаків і ППО

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *