ОСТАННІ НОВИНИ

До роботи на фронті готові польські гаубиці «Краб», – Резніков

Наталя Дуляба

|

Польські самохідні артилерійські установки «Краб» готові до виконання бойових завдань на фронті. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook.

«Радий повідомити, що до виконання бойових завдань на фронті готові польські САУ «Краб». Після гармат М777 та FH70, САУ «Ceasar» та М109А3 це – п’ятий вид артилерії 155-мм калібру, який нам вдалося залучити», – написав він.

За словами Резнікова, Україна успішно почала переведення своїх Збройних Сил на важке озброєння зразка НАТО, першочергово йдеться саме про артилерію, яка «відіграє визначальну роль».

«Ми чітко усвідомлювали вже на початку березня, що під час інтенсивної війни з росією наші ресурси виснажуються, і в існуючих запасах є незіставними з противником. Спиратися виключно на радянську зброю – це був би заздалегідь програшний шлях. Тому звертаючись за допомогою до партнерів, ми ініціювали постачання артилерії 155-мм калібру та інших важких озброєнь», – підкреслив міністр оборони.

Дотепер Україна отримала понад 150 артилерійських систем калібру 155 мм від іноземних партнерів. Тому запаси снарядів цього калібру у ЗСУ вже на 10% більші від запасів снарядів великих калібрів радянського типу.

«Хочу підкреслити, що стосовно артилерії 155-мм калібру Міноборони вже виконало початковий запит від Збройних Сил на 90%. На 100% ця початкова потреба буде закрита протягом одного-двох тижнів. Але змінюються обставини на полі бою – збільшується й потреба. Генштаб реагує на зміну оперативної обстановки – Міноборони змінює завдання своїй команді відповідно до запитів Генштабу. Вже маємо чіткий план поставок артилерії до кінця липня», – наголосив Резніков.

Зазначимо, що САУ «Краб» – польська польська самохідна гаубиця калібру 155 мм, сумісна з боєприпасами НАТО. Має ліцензійну башту від британської САУ AS-90 зі стволом калібру 155 мм і завдовжки у 52 калібри.

Максимальна дальність стрільби сягає до 40 км. За хвилину САУ «Краб» здійснює 6 пострілів. Час, необхідний для переходу гаубиці з похідного в бойове положення і виходу з поста після пострілу становить 30 секунд.

Як раніше писав Львівський портал, станом на кінець травня українські військові на передовій вже воювали трьома видами іноземної артилерії 155 мм. При цьому артилерія зразка НАТО на озброєнні ЗСУ тоді стала переважати над радянською.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *