ОСТАННІ НОВИНИ

Британія підтвердила надання Україні далекобійних ракетних систем М270

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес підтвердив надання Україні високоточних реактивних систем залпового вогню MLRS M270. Про це пише Українська правда з посиланням на CNN.

Цей крок був «тісно скоординований» із рішенням США надати Україні систему HIMARS.

Британський уряд також заявив, що українських військових навчать, як використовувати пускові установки, щоб ефективність можна було максимально збільшити.

Воллес сказав, що Британія підтримує Україну і взяла на себе провідну роль у постачанні життєво важливої зброї, яка потрібна для захисту країни.

«У міру того, як змінюється тактика росії, має змінюватись і наша підтримка України. Ці високоефективні реактивні системи залпового вогню дозволять нашим українським друзям краще захистити себе від жорстокого застосування росією далекобійної артилерії, яку путінські сили без розбору застосовували для знищення міст», – сказав Бен Воллес.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що Британія просить США підписати план надсилання в Україну РСЗВ M270 протягом кількох тижнів. Штати мають офіційно схвалити цей крок через експортні правила, хоча адміністрація Байдена майже напевно дасть «зелене світло». Система M270 може вражати цілі на відстані приблизно 80 км.

Як писав Львівський портал, напередодні США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 700 млн доларів. За даними американських ЗМІ, Україні передадуть ракетні системи HIMARS.

Під час брифінгу у Пентагоні уточнили, що перший транш включатиме 4 високомобільні реактивні системи залпового вогню HIMARS та ракети до них.

Голос Америки із посиланням на заступника очільника Пентагону Коліна Каля повідомляє, що для того, аби українські військові навчились їх використовувати, потрібно близько трьох тижнів. При цьому він відзначив: Україна запевнила, що HIMARS буде використовувати тільки на своїй території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *