ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала п’ять вертольотів від Словаччини

Наталя Дуляба

|

Збройні Сили України вже отримали від Словацької Республіки чотири вертольоти Мі-17 та один Мі-2, а також боєприпаси до «Градів». Про це йдеться на сторінці Генштабу у Facebook.

У Генштабі не вдаються у жодні деталі, а повідомляють про отримання нової військової допомоги, посилаючись на заяву міністра оборони Словаччини Ярослава Надя.

«122 мм боєприпаси для системи “Град”, а також чотири вертольоти Мі-17 та один вертоліт Мі-2, передачу яких Україні затвердив уряд, уже після безпечної передачі є в користуванні Збройних Сил України. Ця допомога Україні, як і всі попередні постачання, буде відшкодована Словаччині з Європейського фонду миру, що є сильним виявленням солідарності Європейського Союзу з Україною», – вказано у заяві Надя.

Зі свого боку Генштаб висловив вдячність Словацькій Республіці за підтримку і допомогу українській армії.

Нагадаємо, про те, що Словаччина передасть Україні гелікоптери, стало відомо після третьої зустрічі у форматі «Рамштайн» 15 червня. Також тоді йшлося про те, що Канада, Польща та Нідерланди дадуть ЗСУ нові одиниці артилерії.

Додамо, що Словаччина надає Україні й свої гаубиці Zuzana 2. Контракт, який передбачає постачання вісьмох установок, сторони вже підписали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *