ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові старшокласників вчитимуть стріляти

Аліса Белей

|

У Львові у школах щодня проводитимуть навчання зі стрільби, щоб учні 9-11 класів усіх шкіл отримали базові навички. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Так, для учнів старших класів проведуть відповідні інструктажі з техніки безпеки, а також забезпечують усім необхідним обладнанням.

«Ми проводимо навчання зі стрільби для всіх учнів 9-11 класів. Наше завдання – навчити підлітків безпечно поводитися зі зброєю, а також основам практичної стрільби», – повідомляють в управління освіти.

Загалом у 20 закладах освіти Львівської міської територіальної громади є спеціальні приміщення, тири, де можна проводити навчання зі стрільби.

Відповідно, учні шкіл, які знаходяться неподалік, будуть відвідувати ці тири та отримувати практичні навички. Мета – аби всі учні старших класів навчились поводитись зі зброєю.

Додамо, після спалаху коронавірусу у Львові учням дозволили повернутися до школи з 14 лютого. Втім остаточне рішення про формат навчання приймає керівництво школи. За даними мерії, з онлайн-навчання за шкільні парти повернулися 86% учнів.

Нагадаємо, після спалаху коронавірусу у Львові учням дозволили повернутися до школи з 14 лютого. Втім остаточне рішення про формат навчання приймає керівництво школи. За даними мерії, з онлайн-навчання за шкільні парти повернулися 86% учнів.

Як писав Львівський портал, з кінця жовтня Росія переміщує свою військову техніку до кордону з Україною, про що свідчать знімки, неодноразово зроблені зі супутника. У січні стало відомо, що Росія перекидає на Донбас танки, боєприпаси та пальне.

Втім останніми тижнями загроза російського вторгнення стала набагато ближчою. Командувач ООС спрогнозував вторгнення Росії в Україну вже 20 лютого. Натомість американська розвідка назвала два можливі сценарії військового вторгнення РФ та іншу дату нападу на Україну – 16 лютого.

Через це низка країн рекомендує своїм громадянам покинути Україну, а деякі посольства вже переїхали до Львова. Йдеться про Канаду, Австралію, США, такий намір має й Німеччина. Посол Нідерландів анонсував створення у Львові центру надання екстреної допомоги для своїх громадян.

Також вже цієї суботи у Львові, 19 лютого, львів’ян та всіх охочих кличуть на вишкіл, аби підготуватись до можливих бойових дій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *