ОСТАННІ НОВИНИ

За добу від коронавірусу померли 24 мешканці Львівщини

Аліса Белей

|

Станом на ранок понеділка, 18 жовтня, на Львівщині виявили 546 нових хворих на Covid-19, тоді як одужали 264 людини, ще 24 померли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, коронавірус на Львівщині підхопили вже 164 283 людини.

Протягом неділі, 17 жовтня, лабораторні центри провели 1005 ПЛР-тестів, із яких позитивними виявились 546. Серед усіх нових хворих 359 осіб – львів’яни.

Від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 4198 людей (+24 за останню добу). Побороти недугу зуміли 139 828 пацієнт (+264 за минулу добу).

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, Львів суттєво посилює карантин із 18 жовтня. На дистанційне навчання переходить старша школа, обмежують масові заходи, а також скасовують планові операції у лікарнях. Для відвідування театрів, кінотеатрів чи спортзалів потрібен буде негативний ПЛР-тест або сovid-сертифікат. Такі ж документи у ресторанах, торгових центрах та в сфері послуг вимагатимуть вже з 1 листопада.

Львівщина теж посилює карантин з 18 жовтня. Проте обласна комісія ТЕБ і НС вирішила вимагати сovid-сертифікати у відвідувачів закладів з 25 жовтня.

Фактично із кінця серпня в області почалась нова хвиля коронавірусу. Медики прогнозують, що вона буде важчою, ніж усі попередні.

Вже на кінець вересня – початок жовтня показник захворюваності перетнув позначку у 1000 хворих за добу. Протягом 7 жовтня виявили 1237 нових недужих, що є найбільшим показником щонайменше із травня.

95% хворих на Львівщині зараз інфіковані штамом «Дельта».

Крім збільшення захворюваності, в області суттєво зросло навантаження на «швидку» та лікарні. Covid-стаціонари заповнені уже на 60%.

Зважаючи на це, з 9 жовтня всю Львівщину вже перевели до «помаранчевої» карантинної зони. Хоча у ЛОДА попередили: вже найближчим часом області «світить» найсуворіша «червона» зона епіднебезпеки.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *