ОСТАННІ НОВИНИ

95% covid-хворих на Львівщині інфіковані «Дельтою»

Наталя Дуляба

|

Нова хвиля коронавірусу на Львівщині набирає обертів. Більше 95% хворих зараз інфіковані штамом «Дельта». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Захворюваність на коронавірус в області не спадає, щодня стрімко збільшується завантаженість лікарень. Зараз у стаціонарах лежать майже 2500 пацієнтів, у реанімації лежать 163 недужі. Кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення вже перетнула показник 60%.

За словами керівника обласного управління охорони здоров’я Ореста Чемериса, кожен другий covid-тест на Львівщині зараз є позитивним, а хворобу у понад 95% інфікованих викликав саме штам «Дельта».

«Кожна чергова хвиля захворюваності зумовлена мутацією вірусу. Якщо весною пік був спричинений британським Альфа-штамом, то зараз ми говоримо про Дельту», – сказав посадовець.

Водночас Орест Чемерис додав, що така ситуація з коронавірсом впритул наблизила Львівщину до найсуворішої «червоної» карантинної зони. Переведення саме до цієї зони епіднебезпеки – питання кількох днів.

Нагадаємо, нова хвиля коронавірусу на Львівщині почалась фактично із кінця серпня. Медики прогнозують, що вона буде важчою, ніж усі попередні.

Вже на кінець вересня – початок жовтня показник захворюваності перетнув позначку у 1000 хворих за добу. Протягом 7 жовтня виявили 1237 нових недужих, що є найбільшим показником щонайменше із травня.

Крім збільшення захворюваності, в області суттєво зросло навантаження на «швидку» та лікарні. Covid-стаціонари заповнені уже на 56%. Загалом пацієнтів госпіталізують в 21 медзаклад, де є майже 4200 ліжок.

Зважаючи на це, з 9 жовтня всю Львівщину вже перевели до «жовтої» карантинної зони. Хоча у ЛОДА попереджали: вже найближчим часом області «світить» найсуворіша «червона» зона епіднебезпеки.

Також із 18 жовтня Львів суттєво посилює карантин. На дистанційне навчання переходить старша школа, обмежують масові заходи, а також скасовують планові операції у лікарнях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *