ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛОДА розповіли, коли 100% шкіл перейдуть на очне навчання

Аліса Белей

|

До кінця цього тижня очікується, що 100% шкіл мали б запрацювати в очному форматі. Про це під час брифінгу 12 жовтня повідомив директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска, передає кореспондент Львівського порталу.

Станом на вівторок, 12 жовтня, зі 1150 шкіл на Львівщині близько 1000 працюють в очному форматі. Зі слів Олега Паски, до кінця цього тижня, тобто до 17 жовтня, 100% закладів мали б повернутись на очний формат навчання.

Нагадаємо, через перехід Львівщини у «жовту» зону карантину і незадовільний рівень вакцинації освітян з 23 вересня проводити очне навчання могли лишень 14% шкіл. Решту перевели на дистанційне навчання. У звичному режимі продовжили працювати дошкілля, учні 1-4 класів та учні закладів спеціальної освіти.

Ще наприкінці вересня два необхідні щеплення на Львівщині отримала лише третина педагогів. Рівень охоплення щепленнями в окремих районах був критичним. При цьому в області донедавна некоректно вели такі підрахунки. Спочатку посадовці говорили про 73% вакцинованих першою дозою освітян, проте на початку вересня стало відомо, що йдеться лише про 44%.

Після введення «жовтої» зони на Львівщині стрімко зросли темпи вакцинації освітян. Так, у Львові лише за один день кількість вакцинованих працівників освіти зросла на 10%, в області за півтори доби – плюс 4%.

Все ж станом на 1 жовтня на Львівщині проти коронавірусу повністю провакцинувались 51% освітян. Незважаючи на недостатній показник вакцинації, до очного навчання повернулися більшість шкіл області.

11 жовтня принаймні одну дозу вакцини від Covid-19 на Львівщині отримали 79% освітян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *