ОСТАННІ НОВИНИ

«Праві руки» Садового очолили рейтинг найбагатших заступників мерів в Україні

Наталя Дуляба

|

Відразу п’ятеро заступників міського голови Львова потрапили до десятки українських чиновників, які у 2021 році отримали найбільші зарплати, обіймаючи цю посаду. Троє «правих рук» Садового взагалі очолили рейтинг найбагатших заступників мерів в Україні. Про це пише аналітичний портал Слово і діло.

Проаналізувавши зарплати заступників міських голів найбільших обласних центрів України за пів року 2021-го, аналітики склали рейтинг із десяти найбільш високооплачуваних таких посадовців. Троє заступників міського голови Львова очолили його.

Так, абсолютним лідером в Україні виявився бізнес-омбудсмен Сергій Кіраль – за пів року йому нарахували 636,1 тис. грн зарплати.

Другу сходинку всеукраїнського рейтингу найбагатших заступників мерів міст посіла Ірина Маруняк – заступниця мера Львова з питань ЖКГ. За пів року 2021-го вона отримала 619,2 тис. грн заплати.

Слідом йде ще одна заступниця Садового – Галина Слічна, яка відповідає за гуманітарний блок у Ратуші. За шість місяців вона заробила 610,2 тис. грн.

На четвертому місці опинився заступник міського голови Тернополя Іван Хімейчук із зарплатою у 547,6 тис. грн.

Далі у всеукраїнський рейтинг заступників мерів-багатіїв знову повертається львівський високопосадовець – Любомир Зубач, який є заступником Садового з питань містобудування. За пів року йому нарахували 492,5 тис. грн зарплати.

Наступні три сходинки ТОПу посіли також заступники мера Тернополя, восьму – заступник міського голови Кропивницького Сергій Колодяжний із платнею у 418,1 тис. грн.

Десятку рейтингу замикає ще один підопічний мера Львова. Андрій Москаленко, перший заступник міського голови – заступник з економічного розвитку, за шість місяців 2021-го отримав 408,6 тис. грн зарплати.

Натисніть на зображення для збільшення

Тим часом сам Андрій Садовий за пів року 2021-го заробив удвічі менше від своїх заступників – 336,7 тис. грн. Із такою платнею він посів одне з останніх місць серед 21 мера українських міст.

Нагадаємо, торік заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк заробила більше 1,1 млн грн. Це вже другий рік поспіль посадовиця доробляється до мільйонних статків у мерії.

Галині Слічній, заступниці мера з гуманітарних питань, у 2020-му зовсім трохи не вистачило до 1 млн грн зарплати.

Сергій Кіраль, який став бізнес-омбудсменом лише у лютому 2020-го, за неповні одинадцять місяців заробив у Ратуші трохи більше 840 тис. грн.

Заступнику міського голови Львова з питань містобудування Любомиру Зубачу, минулоріч нарахували понад 863 тис. зарплати.

Тим часом Андрій Москаленко, який на початку 2021 року став першим заступником мера Львова – заступником з економічного розвитку, торік заробив понад 861 тис. грн, хоча у 2019-му був практично мільйонером.

Для Андрія Садового 2020-й видався суттєво біднішим, оскільки у порівнянні з попереднім роком він втратив третину свого річного доходу. Так, 2019-й зробив Андрія Садового офіційно мільйонером, адже за рік мер заробив свій перший мільйон на посаді, яку обіймає вже п’ятнадцять років поспіль. Натомість у 2020-му очільник міста заробив майже 695 000 грн.

Детальніше про статки і заробітки топ-чиновників Львівської міськради у 2020 році читайте за цим посиланням, у 2019-му – у статі «Мільйонери Ратуші».

Як писав Львівський портал, на початку 2020 року у Львові виник скандал довкола зарплат Андрія Садового, його заступників та високопосадовців мерії. Виявилось, що їм нараховують значні премії. Наприклад, заступник мера з питань містобудування у лютому отримав 173 тис. грн зарплати, 100 тис. грн із яких становила матеріальна допомога.

Депутати Львівської міськради навіть хотіли тимчасово заборонити нарахування премій, доплат та матеріальних допомог меру та його заступникам, але це зробити їм не вдалося.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *