ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дещо зменшилась заповненість covid-лікарень

Ольга Денисяка

|

Динаміка госпіталізації хворих на коронавірус у Львові дещо зменшилась, однак ті, кого доправляють до лікарень, мають важкий перебіг хвороби. Так, із загальної кількості ковідних ліжок у міських лікарнях на сьогоднішній ранок 59% зайнято хворими. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Кількість хворих з важким перебігом хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади, залишається високою. Тому ми наполегливо просимо усіх не легковажити здоров’ям і дотримуватись карантинних обмежень», – наголосила керівниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька.

Так, у міських медичних закладах, які приймають хворих на коронавірус, облаштували 1616 ліжок. Станом на сьогоднішній ранок, 20 квітня, на лікуванні перебувають 954 пацієнти (з них у 910 підтверджено коронавірусну хворобу, 61 – в реанімації, 27 підключено до штучної вентиляції легень). Тож наразі вільними залишаються 662 ліжка.

Також зазначається, що за останню добу до лікарень по місту госпіталізували 73 осіб, виписали – 79.

Зазначимо, через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

Згодом мерія поставила нову ціль – до травня у лікарнях Львова облаштувати ще понад 1000 додаткових ліжок. Таким чином загалом для хворих на Covid має бути 3000 ліжок.

Натомість у лікарнях області розгорнуть ще 600 ліжкомісць. Додаткові Covid-ліжка з’являться у Винниківському госпіталі, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжкомісць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Крім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *