ОСТАННІ НОВИНИ

Перші 117 тисяч доз вакцини Pfizer прибули в Україну

Юлія Осим

|

В Україну прибула перша партія вакцини Pfizer проти коронавірусу в межах глобальної ініціативи COVAX. Літак зі 117 тисячами доз препарату приземлився у міжнародному аеропорту «Київ» імені Сікорського. Про це повідомляє Громадське.

Ще 10 млн доз цієї вакцини мають поставити в Україну у червні-липні, але вже за прямим контрактом.

Зазначається, що завтра, 17 квітня, 29,5 тисяч доз препарату розвезуть по регіонах,а 18 квітня вже почнуться щеплення. Транспортування препарату відбуватиметься у спеціальних контейнерах із сухим льодом. У таких умовах вакцина може зберігати температуру до -70 градусів та зберігатися упродовж місяця. Головне, щоб лід був сухим.

Щеплення вакциною Pfizer отримають люди у будинках похилого віку та персонал у цих закладах. Після також щеплюватимуть працівників надзвичайників та прикордонників. Партію препарату, що прибув, планують розділити на дві частини, щоб згодом також зробити друге щеплення.

Раніше Андрій Садовий заявляв, що Львів очікує отримати вакцину вже у травні.

Зазначимо, вакцинація проти коронавірусу в Україні стартувала наприкінці лютого. Щеплення безкоштовно роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин.

Станом на 7 квітня Covid-щеплення в Україні зробили 320 265 людям, лише двоє із них отримали необхідні дві дози вакцини. Максим Степанов заявляв, що не задоволений темпами вакцинації у державі.

Наприкінці березня в Україну відправили китайську вакцину CoronaVac, також нам обіцяють ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer (США). Отримати її держава має вже у квітні. Останні дослідження показали, що вакцина Pfizer ефективна на 94%.

Нагадаємо, на закупівлю за кордоном вакцини від коронавірусу Україна витратила вже майже 1,6 млрд грн, а це 40% від виділених під це коштів.

Тим часом днями Максим Степанов заявив, що в українських лікарнях вже немає можливості облаштовувати нові ліжка з киснем для хворих на коронавірус. Медична система досягла свого максимуму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *