ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну відправили китайську вакцину CoronaVac

Ольга Денисяка

|

25 березня з Китаю в Україну відправили першу партію вакцини проти коронавірусу CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Про це повідомили у посольстві України в Китаї, передає Львівський портал.

Зазначається, що ця партія є частиною замовлення розміром у 1 млн 915 тисяч доз.

«Завдяки наполегливим зусиллям Посольства 25 березня в Україну було відправлено першу партію із замовлених Україною 1,915 млн. вакцин проти COVID-19 «CoronaVac» виробництва китайської компанії Sinovac Biotech», – йдеться в повідомленні.

У посольстві наголошують, що ця вакцина пройшла усі етапи клінічних досліджень, які офіційно підтвердили її ефективність і безпечність. Вона застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо. Також ця вакцина вже зареєстрована МОЗ України.

Нагадаємо, в Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого. Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19.

Вакцинацію від COVID в Україні роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин. 23 лютого в Україну поставили пів мільйона доз цієї вакцини.

Детальніше про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *