ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можуть закрити усі види сполучення

Юлія Осим

|

Через погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус Львову загрожує повна ізоляція. Можуть зупинити не лише курсування громадського транспорту, а закрити авіа та залізничне сполучення з містом. Про це заявив міський голова Андрій Садовий, передає пресслужба мерії.

Попри введення локдауну у місті надалі спостерігається висока захворюваність. Наразі карантин введено до 12 квітня, але при подальшій негативній динаміці обмеження можуть ще більше посилити.

«Люди продовжують поступати кожного дня. За вчора, не зважаючи на те, що це була неділя, поступило 46 нових важкохворих пацієнтів. І це тільки у Львові, по області взагалі більше сотні. Тому наразі іншого варіанту, як бути в локдауні, немає. Важливо, щоб люди розуміли складність ситуації. Наразі багато людей нехтують карантинними обмеженнями. Щодо карантину, то поки все без змін, але якщо піде погіршення, то можуть закрити все: і авіа, і залізничне сполучення зі Львовом», — наголосив мер Львова.

Він також додав, що станом на ранок понеділка у міські медичні заклади госпіталізовано 1 112 людей. Наразі кількість ліжок у лікарнях збільшується, та приблизно 10 квітня у місті мають збільшити цей показник з 1 300 до 2 000 місць.

За минулу добу на Львівщині підтвердили ще 1 121 новий випадок коронавірусу.

Зазначимо, у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест є позитивним.

Днями Львівщина встановила абсолютний рекорд за кількістю нових хворих: за добу 1 квітня коронавірус підтвердили у 1668 людей. У ЛОДА кажуть, що так багато хворих виявили, бо лабораторії зробили найбільшу за час пандемії кількість ПЛР-тестів.

Через спалах Covid-19 Львів пішов на карантин із 19 березня. Він триватиме до 12 квітня. Нещодавно міська комісія ТЕБ і НС ще більше посилила карантин, ввівши обмеження у роботу громадського транспорту, дитячих садочків, а за порушення у Львові закрили низку закладів.

На території Львівської області карантин ввели з 23 березня до 6 квітня.

Через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

Згодом мерія поставила нову ціль – до травня у лікарнях Львова облаштувати ще понад 1000 додаткових ліжок. Таким чином загалом для хворих на Covid має бути 3000 ліжок.

Крім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *