ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового визначились, коли піднімуть вартість проїзду у громадському транспорті

Наталя Дуляба

|

Підняти тариф на проїзд у маршрутках та електротранспорті у мерії планують у ІІ кварталі 2021 року, тобто протягом квітня-червня. Відповідне рішення у середу, 17 березня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає Львівський портал.

На позачерговому засіданні виконавчого комітету, яке збирали спеціально під додаткові covid-шпиталі, встигли ще й доповнити план прийняття регуляторних актів на 2021 рік. Серед змін – тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Так, члени виконкому вирішили, що підняти вартість проїзду у маршрутках та електротранспорті Львова потрібно у ІІ кварталі. Точних дат план прийняття регуляторних актів не містить, тому наразі зрозуміло, що тариф зросте навесні – на початку літа.

Також у ІІ кварталі цього року мерія збирається підняти тарифи на ритуальні послуги у Львові.

ОНОВЛЕНО. Незабаром після публікації цього матеріалу у мерії Львова повідомили, що вартість проїзду в громадському транспорті планують підняти до 10 грн, тобто на понад 40%. Вже є підготовлений проєкт рішення, втім міськрада ще чекає на висновки Антимонопольного комітету. Більше деталей – за цим посиланням.

Нагадаємо, наприкінці лютого приватні перевізники активно заговорили про підняття вартості проїзду у львівських маршрутках вдвічі – зі 7 до 14 грн. Причиною такої ціни, за їхніми словами, є збиткова робота під час пандемії, а також відсутність обіцяних доплат за 2020 рік від мерії Львова.

Своєю чергою у Львівській міськраді фактично погодилися з ініціативою перевізників підняти вартість проїзду, проте заявили, що про подорожчання вдвічі мови йти не може.

Відразу після автобусних перевізників про підняття тарифів згадали й в «Львівелектротрансі». На підприємстві кажуть, що економічно обґрунтований тариф мав би становити 12,43 грн, тоді як зараз львів’яни за проїзд у трамваї чи тролейбусі платять 6/7 грн (ціна залежить від способу оплати квитка).

Додамо, що чинні наразі тарифи на проїзд у львівських маршрутках встановили на початку 2019 року, а в електротранспорті – на початку 2020-го.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *