Перевізники хочуть збільшити вартість проїзду у маршрутках Львова

Вероніка Рой

|

У Львові автобусні перевізники вимагають переглянути тарифи на перевезення у громадському автомобільному транспорті. Збільшити вартість проїзду в маршрутках пропонують з 7 до 14 гривень. Про це йдеться у заяві Асоціації перевізників Львівщини.

Перевізники скаржаться, що вже рік автотранспортні підприємства працюють в умовах карантинних обмежень. Це, за їх словами, призвело до втрати доходів щонайменше наполовину порівняно із докарантинним періодом. Натомість жодної фінансової підтримки від влади перевізники не отримали.

«Обіцяні владою додаткові компенсаційні кошти у 2020 році так і залишились обіцянками. Вартість проїзду, яка мала змінитись ще до виборів восени минулого року, залишається незмінною досі. Станом на зараз реальний тариф без інвестиційної складової – не менше 14-ти гривень. Тобто кожен перевізник втрачає на одній поїздці 7 гривень, які ніхто не компенсовує», – ідеться у заяві.

Також перевізники зазначають, що дотація за пільгові перевезення виплачується підприємствам на рівні минулого року, хоча кількість пільговиків з утворенням Львівської міської територіальної громади зросла.

Зауважимо, що у бюджеті Львівської міської територіальної громади на 2021 рік заклали 310,5 млн грн на пільгові перевезення у громадському транспорті. Натомість у 2020 році на пільговий проїзд львів’ян Львівська міська рада витратила зі свого бюджету майже 265 млн грн.

«На даний час загальна заборгованість автотранспортних підприємств за пальне, включно із АТП-1, перевищує шість мільйонів гривень. Це без урахування боргів за запчастини, колеса, мастильні матеріали тощо», – додають перевізники.

Нагадаємо, востаннє проїзд у автобусах Львова дорожчав 1 лютого 2019 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *