ОСТАННІ НОВИНИ

11 лютого у Львові прогнозують 100% місячної норми снігу

Ольга Денисяка

|

Синоптики прогнозують, що в четвер, 11 лютого, у Львові випаде ще 100% місячної норми снігу. Про це заявила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Вона зазначила, що за даними Гідрометцентру, з 6 до 10 лютого випало 132% від місячної норми опадів. На завтра прогнозують ще близько 100% норми опадів.

«Відзначу, що в ніч з 9 на 10 лютого випало 11,5 см снігу. На завтра прогнозують ще близько 100% норми опадів. І також очікуємо сильні снігопади вночі», – заявила Ірина Маруняк.

Також вона вкотре наголосила, що комунальні служби працюють у посиленому режимі. Зокрема, для прибирання міста від снігу цієї ночі було задіяно більше 130 одиниць техніки, використано 465 м3 піскосуміші і 4 тонни солі. Додатково залучили 32 одиниці техніки і більше 400 осіб – військових, працівників підприємств, ринків, будівельних компаній тощо.

Як писав Львівський портал, синоптики прогнозують, що негода на Львівщині протримається аж до кінця тижня, тобто включно до 14 лютого. На території області прогнозують снігопади, до 20 градусів морозу, хуртовини, ожеледицю на дорогах та снігові замети.

У Львівській міськраді закликали прибирати сніг біля своїх будинків як самих львів’ян, так і ОСББ, управляючі компанії, власників кафе, готелів та інших закладів й установ.

Мешканців міста також просять по можливості залишатися вдома і працювати дистанційно, а дітей – навчатися онлайн. Школи та садки закривати попередньо не планують.

Також власників приватних автомобілів просять не виїжджати на них без нагальної потреби. А якщо така потреба виникла, то не паркуватись на проїжджих частинах та поворотах, оскільки це блокує проїзд для громадського транспорту та снігоочисної техніки.

Про усі надзвичайні випадки, які можуть виникнути через негоду на Львівщині, можна повідомляти на гарячу лінію Львова за номером 15-80 або на гарячу лінію області за номером 112.

Нагадаємо, ранок понеділка, 8 лютого, Львів зустрів транспортним колапсом, заторами та нерозчищеними вулицями. За добу у місті випало близько 30 см снігу, а комунальні служби не зуміли впоратись із розчищенням доріг і тротуарів. Пішоходам доводилось ходити навіть по проїжджій частині.

Прибирати центр міста від снігових завалів вийшли працівники Львівської міськради, освітяни, підприємці та навіть військові.

Львівський портал повідомляв, що в поліції вже заявили, що покарають львівських посадовців за нерозчищені дороги.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що за результатами роботи під час снігопадів у мерії планують преміювати двірників та інших комунальників, які розчищували дороги від снігу. Водночас він анонсував можливе звільнення тих посадовців, які під час негоди не впорались із покладеними на них обов’язками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *