ОСТАННІ НОВИНИ

«Нехай святкування буде тихим». Головний епідеміолог Львівщини розповіла, як безпечно відзначити Новий рік

Соломія Головіна

|

Керівник Львівського обласного лабораторного центру, головний епідеміолог Львівщини Наталія Іванченко розповіла під час брифінгу 29 грудня, яким чином мешканцям області безпечно відсвяткувати новорічні свята в час пандемії COVID-19, щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких.

 

«За цей тиждень ми спостерігаємо зменшення кількості звернень по медичну допомогу людей з ознаками ГРВІ. Загалом на 2 тисячі людей менше звернулося за цей тиждень у порівнянні з попереднім. Але чи залишиться така тенденція надалі?! Чи спостерігатимемо ми зростання кількості захворювання, великою мірою залежить від того, як ми відсвяткуємо новорічні свята», – резюмувала вона.

Зокрема головна епідеміологиня області зауважила, що при найменших простудних симптомах (нежить, дере горло) варто залишатися вдома – не брати участі ні в яких новорічних корпоративах, не приймати гостей у себе вдома. Утриматися від цього слід також, якщо особа ще чекає на результати свого ПЛР-тесту; або ж, якщо хтось із членів родини хворіє чи вже одужує, але все ще перебуває на ізоляції.

«Як правильно відсвяткувати? Ідеальний варіант, якщо вдома зберуться люди, з якими ми й так контактуємо щоденно, тобто це найближча родина. Навіть, якщо ми давно не бачилися з кимось, скучили, не варто зустрічатися, оскільки не знаємо, хто є інфікованим і може виділяти вірус. Факт того, що людина вже перехворіла на COVID, не є 100% гарантією, що така людина не може бути джерелом інфікування для нас», – зазначила Наталія Іванченко.

При цьому вона додала, якщо ж все-таки приймаєте рішення святкувати у ресторані, то вимоги залишаються тими самими – якомога менший контакт з іншими незнайомими  людьми.

«Нехай це святкування буде тихим, спокійним, затишним», – звернулася до мешканців Львівщини  Наталія Іванченко.

Як повідомляв Львівський портал, згідно з опитуванням, 81% українців планує зустрічати Новий рік удома.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий закликав мешканців Львова залишатись у новорічну ніч вдома.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий висловлювався проти введення повного локдауну на зимові свята, бо у місті на Різдво «панує особлива атмосфера». Відтак у Львові не знали, як святкувати Новий рік та Різдво в час пандемії коронавірусу.

На початку грудня у Львові все ж вирішили відмовитися від гучних святкувань на Новий рік та Різдво. Втім головну ялинку міста таки встановили, також буде традиційне встановлення шопки і Дідуха. Також, незважаючи на відмову від гучних святкувань, традиційний Різдвяний ярмарок у Львові таки встановили. Всі деталі – за цим посиланням.

Згодом стало відомо, що на повний локдаун Україна піде після Різдва – з 8 по 24 січня включно. Однак Андрій Садовий запевнив, що попри локдаун Львів все одно буде святкувати Новий рік та Різдво.

З програмою заході на новорічно-різдвяні свята можна ознайомитися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *