ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий про повний локдаун: «Різдво у Львові скасовувати не можна»

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова виступив проти введення повного локдауну на Новий рік та Різдво. На його думку, у місті лише потрібно посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень, адже ситуація із COVID-19 є контрольованою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Андрій Садовий відзначив, що ситуація із захворюваністю у Львові є контрольованою, тож він не підтримує введення повного локдауну на Різдво – на свято, яке у місті збирає туристів.

«Зараз йдеться про локдаун. Уряд ще не вирішив кінцево, як він буде виглядати, але він має бути індивідуальним та враховувати специфіку кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас у цей час завжди є особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що жодні заборони діяти не будуть», – сказав міський голова.

На його думку, повний локдаун доцільно вводити у регіонах, де медична система перевантажена. Натомість у тих областях, де завантаженість лікарень стабільна, зокрема й у Львові, варто посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

«Я дотримуюсь думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів щодо маскового режиму та дотримання карантинних обмежень. Воно може дати більший ефект, ніж просто різко все зупинити. Жорсткі обмеження можуть бути дуже великим ударом по економіці міста. По країні потрібно дивитись, де яка готовність є, тому що якщо медична система є готова, то це один варіант, якщо не готова, треба закривати. Ми у Львові поки що тримаємо ситуацію», – наголосив Андрій Садовий і додав, що завантаженість лікарень Львова зараз становить 49%.

Зазначимо, що у Львові досі не знають, як святкувати Новий рік та Різдво в час пандемії коронавірусу. Чи встановлять цьогоріч ялинку в центрі міста і чи буде традиційний ярмарок, невідомо.

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні ще діяв карантин вихідного дня. Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль попереджав: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Згодом стало відомо, що в Україні пропонують ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. Такий варіант подій допускає й Денис Шмигаль.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Офісі президента, пишуть про два варіанти введення повного локдауну: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня. Втім жодних ймовірних дат повного локдауну влада офіційно не озвучувала.

Як писав Львівський портал, нещодавно Кабмін зобов’язали попереджати українців про посилення карантину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *