ОСТАННІ НОВИНИ

Різдвяний ярмарок у Львові таки запрацює

Вероніка Рой

|

Цьогоріч попри пандемію у Львові під час новорічних свят таки працюватиме різдвяний ярмарок. Проте його формат трішки зміниться: у місті буде декілька невеликих локацій, де проводитимуть «святкову вуличну торгівлю». Про це повідомила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

 

За її словами, здійснюватимуть «святкову вуличну торгівлю» цьогоріч на таких локаціях: біля Оперного театру, на вул. Курбаса, у Кривій Липі, на площі Ринок у двох місцях, також на вул. Галицькій та, можливо, на вул. Братів Рогатинців. Також, ймовірно, буде ще новорічна ятка на площі Митній.

«Ми не будемо проводити традиційні різдвяні ярмарки, а лише так звану святкову вуличну торгівлю, адаптовану до карантинних вимог. Це будуть зовсім невеликі локації, яких буде декілька в місті. Щоб це не була тільки торгівля в одному місці, підприємці звернулись і запропонували, щоб можна було облаштувати невеличкі ятки, де би можна було придбати їжу чи сувеніри на виніс», – цитує Ірину Кулинич пресслужба міськради Львова.

Планується, що ярмарок має запрацювати вже з 14 грудня. Через пандемію число будиночків, де здійснюватиме торгівля, зменшиться. Наприклад, на площі Ринок працюватиме не більше 40 ятків, а на проспекті Свободи – 14.

«Якщо на площі Ринок у попередні роки на традиційному різдвяному ярмарку було 130 будиночків, то зараз їх буде не більше 40. Також на проспекті Свободи зазвичай теж було 120−130 будиночків, натомість зараз там буде десь 14. Ми абсолютно змінили формат традиційного проведення.

Зазвичай підприємці звертались до нас за погодженням про роботу хатинок аж до закінчення свят. Цьогоріч були різні звернення, дехто просив про встановлення від 19 чи 20 грудня до 20 січня. Але, на нашу думку, було б добре, аби з 14 грудня вже був передсвятковий настрій», – додала Ірина Кулинич.

Нагадаємо, у Львові попри можливий локдаун все-таки встановлять головну новорічну ялинку, натомість місто повністю відмовляється від масштабних новорічно-різдвяних святкувань.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров’я  буде пропонувати запроваджувати жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *