ОСТАННІ НОВИНИ

Незважаючи на локдаун, Новий рік і Різдво у Львові буде, – Садовий

Наталя Дуляба

|

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий заявив, що попри запланований локдаун Львів все одно буде святкувати Новий рік та Різдво, але не гучно. Про це він розповів в ефірі Zaxid.net Live.

 

«Відкрию вам таємницю: незважаючи на жоден локдаун, і Новий рік, і Різдво у Львові буде. Але без гучних святкувань. Додаткові кошти ми на це не витрачаємо, ялинку нам традиційно дарують, ілюмінацію ми ще маємо з минулого року. Навіть Різдвяний ярмарок ми повністю реформували, будуть працювати невеликі хатинки у різних локаціях міста, щоб багато людей не збиралися разом. Будуть ще й вуличні дійства, але це буде, я б сказав, дуже скромно», – сказав Андрій Садовий у вівторок, 8 грудня.

Введення повного локдауну у січні Садовий вважає «правильним з точки зору здорового глузду», оскільки діти в цей час будуть на канікулах. Хоча він допускає, що якщо рівень захворюваності на COVID-19 спаде на тривалий час, то можна обійтися і без локдауну.

«У нас зараз пішов спад за кількістю людей, що потребують госпіталізації. Якщо така динаміка буде до кінця року, то, може, питання локдауну пропаде», – зауважив Андрій Садовий.

Зазначимо, донедавна у Львові не знали, як святкувати Новий рік та Різдво в час пандемії коронавірусу. Андрій Садовий раніше висловлювався проти введення повного локдауну на зимові свята, бо у місті на Різдво «панує особлива атмосфера».

На початку грудня у Львові вирішили відмовитися від гучних святкувань на Новий рік та Різдво. Втім головну ялинку міста таки встановлять, також буде традиційне встанорвлення шопки і Дідуха.

Нещодавно стало відомо, що, незважаючи на відмову від гучних святкувань, традиційний Різдвяний ярмарок у Львові таки буде. Але його фактично «подрібнили» на 6-8 менших локацій і назвали «святковою вуличною торгівлею». Всі деталі – за цим посиланням.

Нагадаємо, повний локдаун в Україні спочатку запропонували ввести на Новий рік та Різдво. ЗМІ писали про два варіанти його введення: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня.

Згодом у МОЗ заявили, що повний локдаун варто ввести після Нового року. Тепер в уряді говорять про локдаун після Різдва – з 8 по 24 січня. Втім остаточне рішення Кабмін має прийняти на засіданні 9 грудня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *