ОСТАННІ НОВИНИ

Степанов визнав, що карантин вихідного дня не спрацював. Що далі?

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що введений карантин вихідного дня Україні не виправдав сподівань, бо українці його не дотримувались. Про це пише УП.

 

Говорячи про результат, який дав карантин вихідного дня, Максим Степанов зауважив, що МОЗ не буде рекомендувати його продовження.

«Остаточні результати ми побачимо наступного тижня, як спрацювали всі без винятку карантини вихідного дня впродовж трьох пар вихідних, які були. Але хочу однозначно сказати, що ми пам’ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м’яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання…

Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували», – сказав Степанов.

Водночас Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела зазначає, що наразі розглядається чотири варіанти зі встановлення суворіших карантинних обмежень.

Серед них – і введення локдауну з 24 грудня до 15 січня 2021 року, але остаточне рішення ще не ухвалено. Питання роботи транспорту під час локдауну також ще обговорюється.

Як писав Львівський портал, з 14 по 30 листопада в Україні діяв карантин вихідного дня. Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль попереджав: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Встановлені обмеження на вихідні обурили львівських рестораторів, які навіть зняли відеозвернення до уряду без штанів. Також у Львові пройшли масові акції протесту, а міська рада вирішила обійти заборону, зробивши суботу та неділю робочими днями.

Тим часом в Україні пропонують ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. ЗМІ пишуть про два варіанти його введення: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня. Втім жодних ймовірних дат повного локдауну влада офіційно не озвучувала.

У Львові досі не знають, як святкувати Новий рік та Різдво в час пандемії коронавірусу, втім мер Андрій Садовий виступив проти повного локдауну.

Додамо, нещодавно Кабмін зобов’язали попереджати українців про посилення карантину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *