ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запровадили карантин вихідного дня

Вероніка Рой

|

В Україні з 14 листопада запроваджують карантин вихідного дня. Діятиме він до 30 листопада. Відповідне рішення було прийнято 11 листопада під час засідання уряду, передає Львівський портал.

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що десятки країн Європи з потужними медичними системами запроваджують нові локдауни.

«Великобританія, Франція, Італія, Польща, Німеччина, Чехія – всі вони йдуть на посилення карантинних заходів, щоб розірвати ланцюг захворюваності. Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому Уряд та МОЗ, разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров’я розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні карантину вихідного дня», – зазначив Шмигаль.

Карантин вихідного дня в Україні почне діяти вже з 14-15 листопада. Обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, карантин вихідного дня запроваджують для того, аби максимально розірвати ланцюг передачі коронавірусної інфекції.

«Коронавірус розвивається ураганними темпами. Для нас, лікарів, найкраще застосування локдауну на три тижні. Але, спираючись на наші розрахунки, ми не можемо запровадити повний локдаун. Це буде просто вбивчо для країни», – сказав міністр.

Втім Денис Шмигаль запевнив, що уряд готовий підтримати підприємців у період карантину.

У суботу та неділю працювати:

  • продуктові магазини;
  • аптеки (зокрема ветеринарні);
  • АЗС;
  • громадський транспорт.

ТРЦ, ресторани, кафе, заклади культури, фітнес-центри, спортзали не зможуть працювати під час карантину вихідного дня. Заклади громадського харчування працюватимуть на виніс.

Зазначимо, карантин вихідного дня обурює представників бізнесу. Напередодні організатори заявляли, що у ресторанній галузі зростає кількість безробітних через закриття або обмеженням у часі роботи багатьох закладів громадського харчування. Також вони наголошують на необхідності грошової підтримки від влади для працівників галузі у разі обмеження права на роботу.

11 листопада представники ресторанного бізнесу вийшли на акцію протесту під стіни Львівської ОДА.

Детальніше про те, що таке карантин вихідного дня та, які загрози він несе для готельно-ресторанного бізнесу читайте у матеріалі Львівського порталу: «На межі…Чим загрожує рестораторам карантин вихідного дня».

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили, що, зважаючи на темпи поширення COVID-19, найкращий варіант для України – це повний локдаун. Втім держава не може собі цього дозволити. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також запевнив, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *