ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус: лікарні Львова заповнені на 48%

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок п’ятниці, 27 листопада, стаціонари у лікарнях Львова на 48% заповнені хворими на коронавірусну інфекцію. Про це повідомила керівниця міського штабу протидії коронавірусу Галина Слічна, повідомляє пресслужба мерії.

  

«Якщо говорити від загальної кількості місць, які ми виділили під COVID у стаціонарах, а це 1220 ліжок, то зараз на лікуванні маємо 587 пацієнтів, які мають підтверджений коронавірус або підозру на нього. Фактично, 48% ліжкомісць є зайняті», – прокоментувала Галина Слічна. 

Станом на ранок 27 листопада на Львівщині виявлено 44 509 випадків COVID-19. Зокрема, за минулу добу на коронавірус захворіло 898 людей, що є абсолютним рекордом.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Як писав Львівський портал, з 14 листопада в Україні діє карантин вихідного дня. А з 21 листопада почали діяти штрафи за неносіння масок в громадських закладах та у транспорті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *