ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відреконструюють 9 сільських амбулаторій. Перелік

Наталя Дуляба

|

На Львівщині планують провести реконструкцію 9 сільських амбулаторій. На це витратять більше 17 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

В облдержадміністрації кажуть, що на будівництві 43 амбулаторій у селах Львівської області та закупівлі для них позашляховиків вдалося навіть зекономити. Так, йдеться про понад 17 млн грн.

Ці кошти мали повернути назад у держбюджет, втім у ЛОДА пропонували витратити їх на реконструкцію ще майже десятка амбулаторій. Таку ідею підтримав уряд та профільні міністерства.

Відтак більше 17 млн грн скерують на реконструкцію 9 сільських амбулаторій:

  • амбулаторія у селі Малехів Жовківського району – 2,25 млн грн;
  • амбулаторія загальної практики сімейної медицини у селі Деревня Жовківського району – 3 млн грн;
  • амбулаторія у селі Запитів Кам’янка-Бузького району – 2,25 млн грн;
  • амбулаторія монопрактики у селі Заверещиця Городоцького району – майже 2 млн грн;
  • амбулаторія у селі Луки Самбірського району – 1,35 млн грн;
  • амбулаторія у селі Воля-Баранецька Самбірського району – 1,32 млн грн;
  • амбулаторія у селі Стрілки Самбірського району – 267 тис. грн;
  • амбулаторія у селі Бірки Яворівського району – 1,79 млн грн;
  • амбулаторія у селі Волостків Мостиського району – 3,14 млн грн.

Зазначимо, що будівництво 43 сільських амбулаторій на Львівщині стартувало ще на початку 2019 року. Звести їх мали до кінця 2019 року, однак у ЛОДА не вклались у ці терміни. Через відставання від графіку робіт ЛОДА розірвала угоди з підрядниками, які будували 10 амбулаторій.

Станом на лютий 2020 року у селах Львівської області відкрили лише десять амбулаторій. У середині жовтня у ЛОДА звітували про завершення будівництва 20 сільських амбулаторій.

Водночас будівництво сільських амбулаторій на Львівщині не обійшлося без скандалів. Правоохоронці підозрюють посадовців ЛОДА у привласненні 3 млн грн та 1,3 млн грн на зведенні амбулаторій у Жидачівському районі.

Як писав Львівський портал, для потреб новозбудованих сільських амбулаторій на Львівщині придбали спочатку 43 позашляховики Renault Duster, тепер медзакладам мають передати ще 159 таких машин. Загалом ці автомобілі обійшлися орієнтовно у 90 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *