ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили десяту сільську амбулаторію

|

Сьогодні, 10 лютого,  на Львівщині відкрили десяту сільську медичну амбулаторію. Новий медзаклад з’явився у селі Тухолька Сколівського району.

 

Нова амбулаторія буде обслуговувати шість сіл: Тухолька, Сможе, Долинівка, Нагірне, Кальне та Хітар. Загалом там проживають майже 2700 осіб.

Амбулаторію в Тухольці, площею 202,1 м2, побудували за рік. Головною тут буде Галина Дем’янович – місцева сімейна лікарка, за освітою педіатр. Жінка має 22 роки стажу. 17 з них працює у Тухольці та довколишніх селах.

У межах програми «Доступна медицина» на Львівщині будують 43 сільські медамбулаторії.

Профільний заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод зазначив, що, аби завершити решту амбулаторій, потрібно буде кілька місяців. Кожна сільська амбулаторія матиме власний новий автомобіль. 67 машин Львівська ОДА передала існуючим амбулаторіям у листопаді минулого року. Наразі управління капітального будівництва облдержадміністрації оголосило тендер на ще 159 атомобілів.

Раніше в Львівській ОДА обіцяли відкрити всі 43 сільські амбулаторії у третьому кварталі 2019 року, однак цього так і не відбулося.

В області придбали 43 автомобілі для сільських амбулаторій.

Нагадаємо, Львівська облдержадміністрація розриває угоди з підрядниками, які будують 10 медамбулаторій в області. Головною причиною є те, що виконавці критично відстають від графіку виконання робіт та працюють безвідповідально.

Також «Центр громадського моніторингу та досліджень» наголошував, що майже дві третини угод на будівництво амбулаторій сімейної медицини були укладені з порушеннями.

ї

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *