ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розікрали 1,3 млн на будівництві амбулаторії

Соломія Головіна

|

Очільника одного із управлінь Львівської ОДА, його підлеглого та керівників товариства підозрюють у привласненні бюджетних коштів, виділених на будівництво амбулаторій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

 

Так, протягом 2018 року із бюджету виділено кошти на будівництво шести об’єктів, переважно абулаторій, тендер на які виграло одне товариство.

«Наразі маємо достатньо доказів, тому погодили підозри у привласненні 1,3 млн грн при будівництві амбулаторії монопрактики в с. Дубравка: засновникам ТОВ, тимчасово виконувачу обов’язків начальника управління ЛОДА, його підлеглому», – наголосила Ірина Діденко.

За версією слідства, підприємці, заручившись підтримкою т.в.о.начальника одного із управлінь обладміністрації та його підлеглого, внесли до офіційних документів неправдиві дані, зокрема, щодо завищення об’ємів робіт, їх вартості та використаних матеріалів.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Львівщини, описані у документації виконані роботи (укладання каналізаційних трубопроводів, труб зовнішньої каналізації, улаштування круглих збірних залізобетонних каналізаційних колодязів, укладання ходових дошок покрівлі, улаштування вертикальної гідроізоляції фундаментів, утеплення цоколю плитами мінераловатними, установлення дверних блоків у зовнішніх і внутрішніх прорізах кам’яних стін, віконних металопластикових блоків, улаштування асфальтобетонного покриття доріжок і тротуарів тощо) насправді не були завершені.

Водночас наголошується, що при цьому гроші за сприяння службовців ЛОДА все одно були перераховані та надалі привласнені.

Так, двом фігурантам, у понеділок, 27 квітня, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.28 – ч.1 ст.366, ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.ч.3,4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Ще для двох імовірних зловмисників прокурори підписали підозри.

«Наразі двом керівникам товариства про підозри оголошено. Чиновники для їх вручення не з’явились, кажуть, що захворіли», – наголосила Ірина Діденко.

На цей час готуються клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряються інші об’єкти будівництва цим підприємством.

За вчинення вказаного злочину передбачене покарання у вигляді від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в кінці лютого цього року ми інформували про те, що на Львівщині вже відкрили 14 сільських медамбулаторій.

Загалом у рамках державної програми «Доступна медицина» в Львівській ОДА обіцяли відкрити всі 43 сільські амбулаторії у третьому кварталі 2019 року, однак цього так і не відбулося.

Нагадаємо, Львівська облдержадміністрація розриває угоди з підрядниками, які будують 10 медамбулаторій в області. Головною причиною є те, що виконавці критично відстають від графіку виконання робіт та працюють безвідповідально.

Також «Центр громадського моніторингу та досліджень» наголошував, що майже дві третини угод на будівництво амбулаторій сімейної медицини були укладені з порушеннями.

Фото: Facebook/Ірина Діденко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *