ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні торгують довідками про негативний результат на COVID-19 для виїзду за кордон, – директор лабораторії

Ольга Денисяка

|

В Україні почали торгувати довідками про негативний результат ПЛР на COVID-19 для виїзду за кордон. Про це заявив комерційний директор  «Сінево» Микола Скавронський, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

 

«На сьогодні ПЛР-тести роблять і для виявлення вірусу, і виконуючи формальні вимоги для виїзду за кордон або виходу з карантину. Що стосується здачі тестів для виїзду за кордон, то наразі на ринку вже існує деяка торгівля довідками «негативного результату ПЛР для виїзду закордон», – сказав він агентству Інтерфакс-Україна. 

За словами Скавронського, нині «за такими схемами вже працюють деякі туроператори, пропонуючи за умовно невеликі гроші туристам оформлення необхідної довідки навіть без здачі аналізу». 

При цьому він допускає зниження попиту і цін на ПЛР-тести. 

«Щойно буде внесено зміну до законодавства та ПЛР стане не єдиним обов’язковим для постановки діагнозу тестом, а, наприклад, можна буде робити аналіз на антиген до коронавірусу, ціна на які буде в рази нижчою, це призведе до того, що ринок ПЛР-аналізів за завищеними цінами відразу впаде, оскільки ПЛР-тести втратять свою ексклюзивність», – прогнозує Скавронський. 

Як повідомлялося, за попередній тиждень в Україні провели 157,563 тис. ПЛР-досліджень, майже 20% із них (30,47 тис.) провели сім приватних лабораторій. Вартість ПЛР-тестів у лабораторіях становить 700-2,5 тис. грн, зокрема в МЛ «Діла» (Київ) –1,8 тис. грн, (2,5 тис. грн за термінового виконання), у «ДНК лабораторії» (Київ) – 700 грн, «Омега Київ» –1,4 тис. грн. 

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок 9 вересня в Україні 143 030 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За минулу добу зафіксовано 2 551 новий випадок коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

3 вересня Україну знову поділили на зони карантину. Частина Львівської області, зокрема і Львів, знову віднесли до «помаранчевої зони», а іншу частину – до «жовтої зони». Детальніше про новий поділ читайте тут.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *