ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'яни заборгували 18 млн грн за вивезення сміття

Соломія Головіна

|

Заборгованість мешканців Львова за вивезення сміття становить понад 18 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста, частина мешканців міста – як фізичні, так і юридичні особи – накопичили значну заборгованість перед перевізниками сміття. Сума боргу, без нарахування за липень, становила понад 18 млн грн.

«Маємо зараз доволі непросту ситуацію з розрахунком мешканців за вивезене сміття. Заборгованість, станом на 1 липня, без нарахувань за липень, становила понад 18 млн грн. Боргують ЛКП/управлінські компанії, ОСББ/ЖБК, бюджетні установи, юридичні особи і ФОПи, приватний сектор. Тобто вони всі разом накопичили таку суму боргу. Дивує, що великі суми заборгованостей мають ОСББ», – додав посадовець.

У мерії наголошують, що невчасна оплата за вивезення ТПВ стає причиною неспроможності перевізників оплачувати полігонам за прийняте сміття і вивозити відходи зі Львова на захоронення. Тому всіх боржників закликають погасити наявну заборгованість і надалі вчасно розраховуватися з перевізниками.

За інформацією від перевізників сміття, серед найбільших боржників є: «ОСББ Зелена, 69а», «ОСББ Радість, 10», УК «Новий Львів», ОСББ «Новий Львів», ОСББ «Квартал на Головацького», ЖБК-44, ОСББ «Васильченка, 14», ОСББ «Добробут-Львів», ОСББ «Порічкова, 15», ОСББ «Тичини, 21», ОСББ «Кравченко, 8», ЖБК-48, ОСББ «Соняшне». А також ТзОВ «Крейзі Таун», ТзОВ «Сцена № 3», ТОВ «Приватні австрійські інвестиції», ТзОВ «ЛДБК Житлоексплуатація», ТОВ «Львівпаб», ТОВ «ЛПГ», ТОВ «НТОН», ТзОВ «Управком» та ін.

Раніше правоохоронні органи викрили схему розкрадання державних коштів при вивезенні ТПВ зі Львова. Сміття мали вивозити на територію центральних областей, натомість насправді його везли не так далеко і незаконно захоронювали зокрема на Львівщині.

Факти підкидання львівського сміття у різні регіони України є непоодинокими. Зокрема, Львівський портал повідомляв, що на Житомирщині незаконно вивантажили 100 тонн ТПВ зі Львова,  на Київщині поліція затримала три вантажівки зі львівським сміттям. Рівненщині також дістався «сміттєвий подарунок» зі Львова вагою понад 14 тонн.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року Львівська міська рада знову самостійно організовує вивіз сміття, до цього протягом двох років цим займалась Львівська ОДА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *