ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії обіцяють покарати перевізника, який скинув 100 тонн сміття на Житомирщині

Соломія Головіна

|

Під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 24 квітня обговорили нещодавній випадок виявлення львівського сміття на Житомирщині. У мерії запевнили, що на перевізника будуть накладені фінансові санкції. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Нагадаємо, днями Новоборівської громада Житомирської області поінформувала, що отримала зі Львова неприємний «великодній сюрприз». Так, 22 квітня на міжпольовій дорозі було виявлено близько 100 тонн львівського сміття.

Обговорюючи цю ситуацію, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що проти Львова здійснюють свідомі «сміттєві провокації».

«Ви напевно бачите, що в ЗМІ починають з’являтись меседжі, що десь там знайшли львівське сміття, зокрема у Львівській, Хмельницькій чи Житомирській області. Це – свідомі провокації. Дуже часто вони робляться технологічно, коли винаймається машина, і сміття вивозиться. Кожний такий випадок має бути на контролі. Я пропоную моєму заступнику Сергію Бабаку виїжджати на кожний таке повідомлення і розбиратись у ситуації, адже довіряти не можна нікому. Це може бути системна планомірна робота, з замовниками, з чіткими виконавцями. Якщо, боронь Боже, це дійсно є львівське сміття, і цей перевізник справді збирає львівське сміття і не проконтролює його вивезення, – автоматично розривається контракт. Якщо це є провокація іншого типу, то це потрібно з’ясовувати. Але по кожному кейсу потрібно розбиратись окремо. Це – питання іміджу нашого міста», – сказав він.

Своєю чергою заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак наголосив, що місто вже проаналізувало ситуацію із виявлення львівського сміття на Житомирщині.

«Це – наш перевізник і його контрагенти. Відповідно сьогодні там буде прибрано, а на перевізника буде накладено фінансові санкції. Ми кожний такий випадок розбираємо, аналізуємо», – пояснив посадовець.

Як зазначили у пресслужбі ЛМР, перевізник зобов’язався прибрати відходи та захоронити їх на полігоні власним коштом, а також привести ділянку до первинного стану.

«Ми вчора провели оперативне розслідування. Я хочу сказати, що на великі відстані возить наше сміття контрагент наших перевізників самовозами. і це був партнер контрагента одного з наших міських перевізників ДВ «Вейст Груп». Як наслідок, сьогодні це сміття буде перевізником прибрано. Захоронення цього сміття коштувало б місту орієнтовно 70 тис. грн, проте тепер перевізник зобов’язаний зробити це власним коштом. Тобто зараз відходи заберуть з лісопосадки і контрагенти разом із перевізником безкоштовно перевезуть його на захоронення на полігон. Це – покарання за наслідки, щоб правильно обирали партнерів, слідкували за тим, як вони працюють, і куди вивозять сміття, тому що місто обліковує кожну тонну. Натомість, коли є людський фактор, коли перевізник працює з контрагентами, то він має нести консолідовану відповідальність за такі наслідки», – цитує пресслужба Сергія Бабака.

Як повідомляв Львівський портал, з 1 липня 2019 року Львівська міська рада знову самостійно організовує вивіз сміття, до цього протягом двох років цим займалась Львівська ОДА.

Фото: сайт Новоборівської громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *