ОСТАННІ НОВИНИ

«Помаранчева зона» COVID-19: що заборонено у Львові

Наталя Дуляба

|

Державна комісія ТЕБ і НС поділила територію України на різні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Львів віднесли до передостанньої, «помаранчевої зони». Втім у Львові й надалі працюватимуть спортзали, фітнес-центри, хостели й готелі. Відповідне рішення у вівторок, 4 серпня, прийняла міська комісія ТЕБ і НС, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як пояснив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, Львів і так фактично впродовж останніх пів року функціонує в умовах «помаранчевої зони». Тому міська комісія ТЕБ і НС вирішила, що у місті далі працюватимуть спортивні зали, фітнес-центри та хостели із дотриманням суворих карантинних вимог.

«У форматі «помаранчевої зони» Львів фактично функціонує останні 5-6 місяців. Саме тому у Львові продовжують працювати спортивні заклади, фітнес-центри, хостели. Ми проаналізували всі вимоги, які є постанові Державної комісії ТЕБ і НС. І якщо в спортзалі площею 200-300 чи 400 кв м перебуває 2-3 людини, то розуміємо, що ніякої небезпеки це не несе. Натомість для багатьох це – робочі місця», – відзначив Андрій Москаленко.

Водночас до 8 серпня у Львові будуть активно перевіряти ринки, торгові центри, спортивні заклади, кафе та ресторани на дотримання всіх встановлених карантинних обмежень.

Згідно з рішенням міської комісії ТЕБ і НС, під забороною у Львові, відповідно до «помаранчевої зони», є планова госпіталізація і дитячі бази відпочинку.

Зазначимо, що обмеження встановлені в «помаранчевій зоні» є суворішими. «Помаранчева зона» включає в себе обмеження «зеленої» і «жовтої» зон, а також забороняє:

  • роботу закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), крім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів вночі;
  • планові госпіталізації;
  • роботу спортзалів, фітнес-центрі, закладів культури;
  • прийом нових змін у дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів – не більше 100 людей. Одна людина на 20 кв м площі.

Обмеження у «зеленій зоні»: в громадських потрібно обов’язково вдягати маску чи респіратор, масові заходи – не більше однієї людини на 5 кв м площі, заповненість кінотеатрів на рівні 50%, перевезення у громадському транспорті лише в межах сидячих місць.

«Жовта зона» включає обмеження, встановлені у «зеленій зоні», а також заборону відвідувати установи соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.

«Червона зона» (всі обмеження «зеленої», «жовтої», «помаранчевої» зон), а також заборона громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ТРЦ, ресторанів і кафе.

Нагадаємо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону . При цьому місцева влада може лише посилювати карантинні обмеження, але не послаблювати їх.

Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон. До «помаранчевої» потрапили: Львів, Миколаївський район,Перемишлянський район та Пустомитівський район. До «жовтої» зони належать: Жовківський район, Яворівський район і Кам’яно-бузький район. Решта районів Львівської області віднесли до «зеленої» зони.

Як писав Львівський портал, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус.  COVID-19 підхопили вже більше 10 тисяч мешканців області, а це – сьома частина від усіх хворих в Україні.

Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Поетапне послаблення карантину Львівщина почала зі 7 липня. Відразу на наступний день у МОЗ заявили, що Львівська область не готова до пом’якшення карантину. Через кілька днів ситуація із захворюваністю поліпшилась, тому обласна комісія ТЕБ і НС дозволила почати другий етап послаблення карантину.

А нещодавно у ВООЗ заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *