ОСТАННІ НОВИНИ

Львів – третій в Україні за кількістю ПЛР-тестувань

Соломія Головіна

|

Львів на третьому місті в Україні  за кількістю ПЛР-тестувань. До прикладу, за вчора лабораторні центри в місті провели 426 ПЛР-тестів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як зазначив головний медик Львова Володимир Зуб, Львів входить у трійку лідерів міст України, які роблять найбільшу кількість ПЛР-тестувань. На першому і другому місті – Київ та Дніпро.

«Мова йде про кількість проведених тестувань і за добу, і загалом. Це може бути причиною, чому у нас більша кількість виявлених хворих, але якщо розібратись в суті інфекції COVID-19 і оцінити досвід, який є в світі, то статистика говорить, що фактична кількість захворілих відстає від офіційно зареєстрованих. Тобто, по факту, у нас ще більше хворих, просто не всі ще виявлені. Хтось ходить з безсимптомною форму і є лише носієм, тому вважає себе здоровим і вільно пересувається між людьми», – наголосив він.

Зазначимо,  у Львівській області планують збільшити кількість ПЛР-тестувань до 500 за день.

Нагадаємо, наприкінці квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що кількість ПЛР-тестувань в Україні планують збільшити до восьми-десяти тисяч на добу.

Також ми інформували, що в Україні почали виготовляти перші ПЛР-тести.

Як відомо, у Львові працюють чотири лабораторії, які проводить ПЛР-тестування на COVID-19: обласний лабораторний центр МОЗ України, лабораторія Львівського національного медичного університету ім. Данила ГалицькогоЛьвівський військовий госпіталь, Центр легеневого здоров’я.

Львівська міська рада анонсувала відкриття нової сучасної лабораторії для ПЛР-тестувань у лікарні швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *