ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні збільшать кількість ПЛР-тестувань на COVID-19, – Степанов

Вероніка Рой

|

Кількість тестування за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення  COVID-19 планують збільшити до восьми-десяти тисяч на добу. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 27 квітня, передає УП.

 

За його словами, на сьогодні в Україні тестують пяти з половиною тисяч громадян на добу.

«Найближчим часом плануємо збільшити цю кількість до восьми-десяти тисяч. Плануємо поступово збільшувати ПЛР-тестування, для того, щоб бачити реальну картину та краще можемо контролювати ситуацію.Задля цього ми посилюємо потужність наших лабораторій, збільшуємо кількість лаборантів, яких попередньо навчаємо», – розповів очільник МОЗ.

Щодо кількості наявних тестів, Максим Степанов повідомив про нові поставки та закупівлі у вітчизняних виробників.

«Ми вже отримали близько чотирьох з половиною тисяч ПЛР- систем, кожна з них налічує близько ста тестів.  Сьогодні також отримуємо близко 160 тисяч тестів. Будемо далі закуповувати українські тест-системи – вони пройшли відповідну експертизу та повністю відповідають по якості та точності усім світовим стандартам», – додав міністр.

Зазначимо, з допомогою полімеразної ланцюгової реакції можна достовірно встановити наявність або відсутність у людини коронавірусної інфекції навіть ще до початку прояву симптомів.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні почали виготовляти ПЛР-тести, за допомогою яких діагностують хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *