ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські підприємці знову вийшли на пікет до міськради

Ольга Денисяка

|

У вівторок, 12 травня, представники малого бізнесу (ФОПи) вийшли на пікет під стіни Львівської міськради. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Львівські підприємці обурені рішенням лише частково послабити карантин у Львові. Нагадаємо, Кабмін ухвалив пом’якшення карантину в Україні з 11 травня, при цьому дозволив місцевій владі вирішувати, коли пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

Зокрема, пікетувальники вимагали дозволити роботу магазинам одягу та взуття. До підприємців вийшов заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. Він заявив, що негайне відкриття у Львові магазинів одягу та взуття наразі неможливе.

«Ми будемо слідкувати за динамікою збільшення кількості захворілих, і якщо вона буде послаблюватись, то ми зможемо прийняти рішення, визначене на рівні держави. Ми керуємось вимогами уряду та адаптуємо до тих реалій, які є у нашому місті»,– сказав Андрій Москаленко.

В свою чергу учасники пікету передали заступнику міського голови своє звернення з вимогою якнайшвидше дозволити магазинам відновити свою діяльність.

Нагадаємо, 1 травня ФОПи вже виходили на одиночні пікети під ЛМР. На одного з учасників акції правоохоронці склали адмінпротокол через порушення правил карантину.

Зазначимо, що з 12 травня у Львові дозволили роботу салонів краси, перукарень, косметологічних та манікюрних салонів та приватних стоматологій. Однак, магазини одягу та взуття у Львові відкриють не раніше 15 травня.

Також ми повідомляли, що 10 травня через зростання кількісті хворих обласна комісія ТЕБ і НС скликала позачергове засідання і вирішила розпочати ослаблення на декілька днів пізніше, а саме – з 15 травня.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *