ОСТАННІ НОВИНИ

Через збільшення кількості хворих на COVID-19 послаблення карантину у Львові може бути частковим

Вероніка Рой

|

Через ріст кількості хворих на коронавірус послаблення карантину у місті Львові може бути частковим. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як повідомляється, через різке збільшення хворих на COVID-19  у  п’ятницю, 8 травня, у Львівській міській раді відбувається засідання оперативного штабу по боротьбі з поширенням коронавірусу. Опісля буде проведено міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Якщо аналізувати ситуацію, то останні два дні ми маємо динаміку до збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Дуже цікаво, як це буде розвиватись до понеділка. Ми планували послаблювати карантин, але так виглядає, що ці послаблення будуть у дуже невеликому об’ємі, а більшість карантинних обмежень буде збережено до 12 травня, як мінімум. Ми зараз проводимо оперативний штаб, потім буде комісія з питань надзвичайних ситуацій, ми на комісії фіналізуємо кінцеве рішення штабу», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, протягом останніх трьох днів на Львівщині фіксують різке збільшення кількості хворих на коронавірус. Зокрема, за останню добу в області ПЛР-тести підтвердили COVID-19 у 65 людей – це найбільше число за період карантину. Загалом на Львівщині кількість інфікованих сягнула 660 осіб. Також від коронавірусу в області вже померли 18 людей.

Раніше мер Львова вже заявляв, що у випадку, якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Львові зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням. Додамо, у Львівськй ОДА прогнозують, що пік коронавірусу на Львівщині протримається до червня.

Раніше повідомлялося, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня, а потім дію карантину продовжили до 11 травня. Нещодавно Кабмін послабив карантин із понеділка, 11 травня. При цьому ряд карантинних обмежень продовжили до 22 травня. Про пом’якшення, які очікують українців з 11 травня, читайте тут.

Фото: Твоє місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *