ОСТАННІ НОВИНИ

Через ріст захворюваності на коронавірус у Львові можуть згорнути послаблення карантину

Андрій Котенський

|

Якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Львові зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням. Про це сьогодні вранці, 7 травня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі однієї із радіостанцій. Про це Львівський портал поінформували у пресслужбі Львівської мерії.

 

У Львові стежитимуть на динамікою захворювання і лише після цього приймуть рішення чи станеться послаблення карантину.

«Вчора ми мали ZOOM-конференцію з лідерами середовища перукарів та косметологів. Ми напрацювали спільні правила, які вже сьогодні будуть публічними… Проте, є інша проблема. Ми маємо станом на сьогодні знову рекорд — за вчора було виявлено 42 підтверджені результати тестування ПЛР. А день перед тим ми мали 39. Якщо така динаміка буде зберігатись, то виникне дуже багато питань щодо послаблення карантину. Подивимось, яка динаміка буде зберігатись протягом наступних днів», – повідомив Андрій Садовий.

За його словами, після 12 травня на Львів точно очікує відкриття літніх майданчиків ресторанів, парків та скверів, а все інше залежить від динаміки захворюваності.

«Щодо карантину, то ми чекаємо фінального рішення уряду. Ми всі свої дії чітко координуємо з урядом, адже пандемію неможливо побороти в одному конкретному місті. Точно можу сказати, що на свіжому повітрі робота буде відновлена, зокрема на літніх майданчиках та терасах, які почнуть працювати з 12 травня, однак там будуть дуже жорсткі правила. Те ж саме стосуватиметься парків та скверів», — зазначив мер.

Також він пообіцяв, що у всіх громадських місцях, зокрема у парках міста будуть приведені до належного стану туалети.

«Взагалі, якщо у парках немає якісних туалетів, то там потрібно буде поставити біотуалети, які будуть регулярно приводитись до ладу. Якщо ж туалети є, але вони перебувають у поганому стані, то ми прийняли вже попереднє рішення, що всі туалети громадські будуть приведені до належного стану. Там, де орендарі не дотримуються належних норм, будемо розривати договори. Сьогодні на першу позицію виходить чистота», — додав Садовий.

Як відомо на Львівщині за минулу добу захворіло 42 людини. Це найбільша кількість хворих від початку карантину. Станом на 08.00 у Львові та на Львівщині підтверджено 595 випадків інфікування коронавірусом.

17 жертвою коронавірусу на Львівщині став 61-річний чоловік.

Раніше повідомлялося, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня, а потім дію карантину продовжили до 11 травня. Нещодавно Кабмін послабив карантин із понеділка, 11 травня. При цьому ряд карантинних обмежень продовжили до 22 травня.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *