ОСТАННІ НОВИНИ

Від коронавірусу померла 87-річна львів’янка

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 травня, від коронавірусної інфекції померла 87-річна мешканка Львова. Це вже 16-та смерть від COVID-19 на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Коронавірус у жінки підтвердили ще 10 квітня. Спочатку вона лікувалась у Центрі легеневого здоров’я, потім її перевели в обласну інфекційну лікарню. Хвора була підключена до апарату штучної вентиляції легень.

«87-річна львів’янка померла сьогодні, 4 травня, близько 08:30 год. ранку. Мала кілька супутніх захворювань. Щиро співчуваємо рідним та близьким», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, на Львівщині коронавірус підхопили вже 506 людей. У лікарні перебувають 138 осіб, шестеро із них – у реанімації. Також троє людей підключені до апарату ШВЛ. COVID-19 забрав життя уже 16 мешканців Львівської області.

В Україні коронавірусом заразилися 12 331 людей, від ускладнень померли 303 особи.

Другий пік коронавірусу в Україні прогнозують на 3-8 травня, перший був 14-15 квітня.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу карантин в Україні запровадили  ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Після 11 травня в Україні можуть ввести «адаптивний карантин». Що це означає, читайте за цим посиланням. Але уряд планує послаблювати карантин у 5 етапів. Детальніше про них читайте тут.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *