ОСТАННІ НОВИНИ

Прем’єр запевняє, що Україна готова до наступного піку COVID-19

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що медична система готова до можливого наступного піку захворюваності на коронавірус, який прогнозують з 3 по 8 травня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Кабміну.

 

«Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм», – сказав Денис Шмигаль у вівторок, 28 квітня, під час засідання Ради з питань економічного розвитку України.

На засіданні були присутні провідні економісти, урядовці та голови комітетів Верховної Ради. Вони обговорили п’ять етапів виходу України з карантину. Зокрема, йшлося про те, що одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів – до 10 000 на добу.

«Поки що ми прямуємо до піку, який, за розрахунками Національної академії наук, очікується з 3 по 8 травня. Проте в уряду є план послаблень. І ми затвердимо, як саме будуть впроваджені перші етапи, щоб і бізнес, і громадяни мали змогу підготуватись до цього заздалегідь», – сказав прем’єр-міністр.

Він також додав, що наступного тижня Кабмін планує затвердити постанову про те, як будуть діяти перші етапи виходу з карантину.

Нагадаємо, карантин в Україні послаблюватимуть у 5 етапів. Детальніше про них читайте тут.

Про головні умови виходу держави з карантину говорив і президент Володимир Зеленський. За його словами, Україна зможе почати плавний вихід із коронавірусного карантину, якщо відсоток хворих не зростатиме, а лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на половину.

Як писав Львівський портал, через поширення коронавірусу карантин в Україні запровадили  ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *