ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий просить Шмигаля та Ляшка відкрити продуктові ринки

Вероніка Рой

|

Мер Львові Андрій Садовий закликав прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України дозволити продуктовим ринкам працювати. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, через обмеження у складній ситуації опинилися власники продуктових ринків, продавці, фермери та покупці, оскільки «купують дорожчі закордонні товари, не маючи права вибору».

«Я звертаюсь до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні. Кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш – закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей», – написав мер.

Як писав Львівський портал, міський штаб боротьби з коронавірусом та комісія ТЕБ і НС прийняли рішення про прининення роботи всіх продуктових ринків Львова до кінця дня 16 квітня. Втім згодом закриття відтермінували до 16:00 год. 18 квітня.

Виключенням буде лише оптовий ринок «Шувар», який закривати не будуть. Він працюватиме і надалі.

Роботу продуктових ринків на території Львівщини заборонили з 15 квітня.

Додамо, ринки не працюватимуть до закінчення карантину, 11 травня.

Зазначимо, під час коронавірусного карантину ринки Львова повинні дотримуватись жорстких правил: не впускати на територію одночасно більше 10 покупців, розділити вхід та вихід, стежити за тим, чи вдягнені працівники і відвідувачі у маски або респіратори, а також проводити дезінфекцію.

Через порушення 7 квітня у Львові закрили ринки «Тополя» на вул. Івана Мазепи та ринок біля універмагу на вул. Володимира Великого. Проте вже через кілька днів мерія знову дозволила відновити роботу ринку на Володимира Великого. Також за порушення карантину оштрафували директорку ринку «Добробут».

30 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продовольчих ринків. Втім 14 квітня відповідна постанова втратила чинність, тому в Україні знову заборонили роботу ринків.

Як писав Львівський портал, до 15 травня всі ринки Львова зобов’яжуть запровадити безготівковий розрахунок, щоб покупці мали альтернативу готівці. Таке нововведення хочуть впровадити, аби зменшити ризик поширення вірусів, в тому числі й COVID-19, через паперові банкноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *