ОСТАННІ НОВИНИ

Закриття ринків Львова відтермінували до 18 квітня

Ольга Денисяка

|

Львівським ринкам дозволили працювати до 16:00 год. 18 квітня. Про це під час брифінгу повідомила очільниця міського штабу боротьби з коронавірусом Галина Слічна, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На позачерговому засіданні міської комісії ТЕБ і НС прийняли рішення дозволити ринкам у Львові працювати до 16:00 год. 18 квітня.

«16 квітня ми отримали постанову від головного санітарного лікаря. Згідно з якою, органам місцевого самоврядування рекомендовано прийняти рішення щодо заборони функціонування ринків. Відтак на позачерговому засіданні ми внесли зміни до попереднього рішення і дозволити ринкам працювати до 18 квітня», – зазначила Галина Слічна.

Нагадаємо, згідно з попереднім рішенням комісії, ринки у Львові повинні були закритись до 17 квітня.

За її словами, виключенням буде лише оптовий ринок «Шувар», який закривати не будуть. Він працюватиме і надалі.

Зазначимо, під час коронавірусного карантину ринки Львова повинні дотримуватись жорстких правил: не впускати на територію одночасно більше 10 покупців, розділити вхід та вихід, стежити за тим, чи вдягнені працівники і відвідувачі у маски або респіратори, а також проводити дезінфекцію.

Через порушення 7 квітня у Львові закрили ринки «Тополя» на вул. Івана Мазепи та ринок біля універмагу на вул. Володимира Великого. Проте вже через кілька днів мерія знову дозволила відновити роботу ринку на Володимира Великого. Також за порушення карантину оштрафували директорку ринку «Добробут».

30 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продовольчих ринків. Втім 14 квітня відповідна постанова втратила чинність, тому в Україні знову заборонили роботу ринків.

Як писав Львівський портал, до 15 травня всі ринки Львова зобов’яжуть запровадити безготівковий розрахунок, щоб покупці мали альтернативу готівці. Таке нововведення хочуть впровадити, аби зменшити ризик поширення вірусів, в тому числі й COVID-19, через паперові банкноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *