ОСТАННІ НОВИНИ

Через порушення карантину оштрафували директорку ринку «Добробут»

Вероніка Рой

|

Галицький районний суд за порушення карантинних заходів оштрафував на 34 тисячі гривень директорку ринку «Добробут» у Львові. Про це інформує пресслужба суду.

 

Зокрема, у адміністративному протоколі працівники поліції зазначили, що на території ринку 20 березня , о 12 год. 20 хв. перебувало більше 20 відвідувачів, а керівництво не забезпечило виконання вимог законодавства, які пов’язані із карантинними заходами задля запобігання коронавірусної інфекції.

Відтак суд вирішив, що вжиті керівником ринку заходи виявились недостатніми для обмеження доступу покупців та забезпечення умов запобігання поширенню інфекційних хвороб. У зв’язку з цим, ухвалено рішення про визнання директора торгового підприємства винною у вчиненні адміністративного правопорушення. Керівницю ринку було оштрафовано на 34 тисячі гривень.

Зазначимо, ринки Львова повинні дотримуватись жорстких правил: не впускати на територію одночасно більше 10 покупців, розділити вхід та вихід, стежити за тим, чи вдячнені працівники і відвідувачі у маски чи респіратори, а також проводити дезінфекцію.

Також до 15 травня всі ринки Львова зобов’яжуть запровадити безготівковий розрахунок, щоб покупці мали альтернативу готівці. Таке нововведення хочуть впровадити, аби зменшити ризик поширення вірусів, в тому числі й COVID-19, через паперові банкноти.

Також 7 квітня у Львові тимчасово закрили ринки «Тополя» на вул. Івана Мазепи та ринок біля універмагу на вул. Володимира Великого. Оскільки правоохоронці неодноразово фіксували великі скупчення людей. Проте через декілька днів міська рада Львова дозволила відновити роботу ринку на Володимира Великого.

Нагадаємо, карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Із 6 квітня уряд ввів суворі нововведення у правила карантину. Зокрема, Кабмін посилив заходи попередження розповсюдження коронавірусної хвороби. Список додаткових обмежень – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *