ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обмежили відвідування кладовищ до кінця карантину

Соломія Головіна

|

У Львові вирішили обмежити відвідування кладовищ на весь час карантину. Відповідне рішення 24 квітня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, передає пресслужба Львівської міської ради.

 

Відповідно до прийнятого рішення міської комісії ТЕБ і НС обмежено доступ громадян до кладовищ на весь термін карантину, крім випадків здійснення поховання, підпоховання і перепоховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил.

«Цього тижня ми прийняли рішення про заборону відвідування кладовищ на час поминальних днів, а тепер вносимо доповнення до цього рішення. Йдеться про обмеження відвідування кладовищ на час карантину», – зазначила зазначила заступниця міського голови з гуманітарних питань, очільниця міського штабу з протидії COVID-19 Галина Слічна.

Також буде припинено рух транспорту до кладовищ, крім вантажних автомобілів, спецтехніки та транспортних засобів, задіяних в обрядах поховання. А на в’їздах до кладовищ буде розміщено оголошення про тимчасове обмеження щодо їх відвідування.

Як писав Львівський портал, на під час поминальних днів біля кладовищ на Львівщині патрулюватимуть поліцейські, аби не допустити скупчення людей. А міськрада Львова заборонила відвідування міських кладовищ у поминальні дні. 

Також ми інформували, що Православна Церква України перенесла поминальні дні на 6 червня.

Нагадаємо, на час великодніх свят Нацполіція України працювала у посиленому режимі. Правоохоронці патрулювали біля церков і стежили, аби не було скупчення людей, аби віряни дотримувались дистанції і мали маски. Участь у богослужіннях загалом взяли майже 130 000 українців. Порушення виявили у 12 областях та в Києві, натомість у Львові – ні.

На Великдень храми Львівщини відвідали близько 38 000 мешканців, що менше 2% від усього населення області. При цьому правоохоронці не склали жодного адмінпротоколу на мешканців Львівщини, які все-таки прийшли до церкви, адже люди мали маски і дотримувались дистанції. Поліцейські пильно стежили за тим, аби люди не скупчувались.

Натомість порушниками карантину на Великдень у Львівській області виявились любителі посмажити шашлик у парку. Правоохоронці склали 25 адмінпротоколів на таких осіб.

Загалом на Львівщині виявили 585 порушників карантину, однак суд оштрафував лише 11-ох.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *