ОСТАННІ НОВИНИ

За добу в Україну в’їхало майже п’ять тисяч осіб. Виявлено порушників самоізоляції

Андрій Котенський

|

Кордон України за минулу добу перетнуло 9.6 тисяч осіб. Серед них виявлено сімох порушників карантину, які не дотримались 14-денного терміну самоізоляції. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

 

За даними відомства, минулої доби прикордонники України здійснили 9,6 тисяч пропускних операцій. 7 квітня на в’їзд в Україну оформлено понад 4,8 тисяч українців. Ще 3,8 тисячі осіб, з яких 1,5 тисячі іноземців, виїхали з України.

За результатами скринінгу подорожуючих ознак захворювання на Covid-19 не виявлено, однак виявили сімох порушників самоізоляції.

«Минулої доби в пунктах пропуску виявлено сім порушників правил карантину. Четверо порушників виявили у пункті пропуску «Краківець». Причому дехто з них перебував лише одну добу на самоізоляції. Про виявлені правопорушення повідомлено співробітників поліції», – йдеться у повідомленні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Українці, які прилетіли двома евакуаційними рейсами із курортного Балі через Доху в Київ, саботують процес 14-денної обсервації в готелі, який виділила держава. В одного із пасажирів рейсу з Дохи підозра на коронавірус.

29 березня в Борисполі евакуйовані з В’єтнаму українці намагалися уникнути  обсервації та тікали з аеропорту.

Як відомо, президент Володимир Зеленський пообіцяв, що для припинення поширення коронавірусу, який ввозять українські туристи та заробітчани з-за кордону із 29 березня буде повністю зупинений в’їзд пасажирів в Україну. Однак після цього рух поїздів та евакуаційних рейсів із потенційно хворими українцями не припинили.

Відтак кабінет міністрів вирішив зробити обов’язковою обсервацію для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Як відомо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *