ОСТАННІ НОВИНИ

Антикоронавірусні заходи у ЛОР: перед початком сесії депутати пройшли температурний контроль

Соломія Головіна

|

У Львівській обласній раді у четвер, 12 березня, перед початком пленарного засідання ввели температурний контроль з огляду на всеукраїнський «коронавірусний карантин». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як відомо, через рішення Кабміну у облраді вирішили ввести низку обмежувальних заходів під час проведення сесії 12 березня. Зокрема, журналістів та громадськість закликали обмежити свою присутність на засіданні у четвер.

Усіх помічників депутатів, які відвідують сесії, попросили також обмежити свою присутність у сесійній залі та робочих приміщеннях і стежити за перебігом сесії через онлайн трансляцію.

Кількість працівників апарату, які забезпечують роботу ради, пообіцяли звести до мінімуму.

«Пленарне 12.03.2020 року засідання маємо зробити максимально стислим у часі та за кількістю питань, працювати в режимі «без обідньої перерви». Усім присутнім перед пленарним засіданням буде проводитися температурний скринінг та впродовж усього часу чергуватимуть медики у відповідності до протоколу», – поінформували у пресслужбі обласної ради.

Як відомо, перший в Україні випадок зараження коронавірусом виявили 3 березня у Чернівцях.

Через загрозу поширення коронавірусу 11 березня Кабмін ввів в Україні карантин на три тижні. Своєю чергою Львів та Львівщина ухвалили відповідні превентивні карантинні заходи для убезпечення мешканців від вірусу із 12 березня до 3 квітня.

Як писав Львівський портал, ще наприкінці лютого у Львівській ОДА заявили, що скерують 25 мільйонів гривень з обласного бюджету на профілактику та реагування на можливі випадки зараження новою інфекцією. Водночас зі свого боку міськрада Львова виділила 7 мільйонів на боротьбу з коронавірусом в області.

У ЛОДА анонсували придбання для Львівщини тест-систем для діагностування коронавірусу. Втім Львів їх досі не отримав. При цьому у Міністерстві охорони здоров’я поінфоормували, що вже направили тести у вісім регіонів України, серед них – Львів.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *