ОСТАННІ НОВИНИ

Віруси атакують: епідпоріг перевищений в 11 районах Львівщини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині не зменшується рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Протягом минулого тижня, 10-16 лютого, вірус «підхопили» більше 15 000 людей, більше ніж половина з них – діти. Епідпоріг перевищено в 11 районах, а також у Стрию, Самборі, Бориславі та Червонограді. Про це Львівському порталу повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України.

 

На гострі респіраторні інфекції в області за минулий тиждень захворіли 15 696 осіб, що на 1 242 випадки більше, ніж попереднього тижня. Понад 56% із них – це діти до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 624,6 при епідемічному порозі 439,6.

Перевищення епідемічного порогу зафіксували на 15 адміністративних територіях області: Бродівський, Буський, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Сколівський, Самбірський і Яворівський райони, а також у Стрию, Самборі, Бориславі, Червонограді.

Водночас медики зауважують, що епідемічна активність грипу та ГРВІ є на середньому рівні.

Натомість у Львові за останні сім днів захворіли 3 843 людини, тоді як попереднього тижня – 3 753 особи. Половина усіх хворих – це діти віком до 17 років. Інтенсивний показник зараз становить 488,7 при епідпорозі 615,2.

Минулого тижня із діагнозом «ГРВІ» до лікарень госпіталізували 425 мешканців Львівщини, 281 із них – діти.

Медики нагадують, що найкращий спосіб вберегтися від грипу – вакцинація. Цього епідсезону на Львівщину завезли дві вакцини дві вакцини: «Ваксигрип», виробництва Франції (Санофі Пастер) та «Джі Сі Флю» виробництва Кореї (Грін Кросс Корпорейшн).

«Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених та небезпечних штамів. Вакцинуватись бажано всім, але життєво важливо і першочергово треба щепитися особам із груп ризику: людям із хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин, особам віком більше 65 років, дітям, персоналу медичних закладів та вагітним», – наголошують лікарі.

Зазначимо, що наприкінці жовтня на Львівщині зареєстрували першого хворого на грип Н3N2. А нещодавно в області зафіксували першу смерть від грипу в цьому епідсезоні – померла 66-річна жінка.

Із 30 січня через високий рівень захворюваності на Львівщині 50 шкіл пішли на карантин. На наступний день, 31 січня, навчання призупинили у 73 школах області. Станом на 14 лютого закритими були 475 шкіл у Львові та районах області. Наразі навчання відновили у 283 школах.

Нагадаємо, протягом епідсезону 2019/2020 в Україні циркулюватимуть чотири штами грипу. Детальніше про те, як захиститися від грипу та ГРВІ, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *