ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зареєстрували першого хворого на грип

Наталя Дуляба

|

Мешканці Львівщини дедалі частіше хворіють на ГРВІ. Протягом минулого тижня, 21-27 жовтня, інфекцію підхопили більше 7000 людей. При цьому медики вже зареєстрували першого хворого на грип Н3N2. Про це Львівському порталу повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України.

 

Минулого тижня на ГРВІ захворіли 7 657 мешканців області, що на 674 випадків більше, ніж за попередній тиждень. Майже 60% серед усіх хворих – це діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності наразі становить 304,9, при епідемічному порозі 439,6.

У Львові на ГРВІ захворіли 2 296 людей, що на 328 випадків більше, ніж попереднього тижня. Половина усіх хворих – діти до 17 років.

До лікарень із гострою респіраторною інфекцією госпіталізували 114 людей, у тому числі 83 дітей.

«З початку  епідемічного сезону при лабораторному досліджені матеріалу від пацієнтів в одному зразку визначено вірус грипу А(Н3N2)», – йдеться у повідомленні.

Медики нагадують, що найкращий спосіб вберегтися від грипу – вакцинація. Цього епідсезону на Львівщину завезли дві вакцини дві вакцини: «Ваксигрип», виробництва Франції (Санофі Пастер) та «Джі Сі Флю» виробництва Кореї (Грін Кросс Корпорейшн).

«Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених та небезпечних штамів. Вакцинуватись бажано всім, але життєво важливо і першочергово треба щепитися особам із груп ризику: людям із хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин, особам віком більше 65 років, дітям, персоналу медичних закладів та вагітним», – наголошуть лікарі.

Зазначимо, що протягом епідсезону 2019/2020 в Україні циркулюватимуть чотири штами грипу. Детальніше про те, як захиститися від грипу та ГРВІ, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *