ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка Галина Мельник пройшла у «бронзовий фінал» на змаганнях з карате у Чилі. Оновлено

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 12 січня, у столиці Чилі, Сантьяго, пройдуть фінали і поєдинки за бронзові медалі на першому етапі Серії А Карате1-2020. У жіночому куміте до 68 кг в «бронзовому фіналі» виступить 25-річна львів’янка Галина Мельник. Про це Львівському порталу повідомили у Відділенні НОК України у Львівській області.

 

Галина Мельник спершу перемогла філіппінку Крістін Лім (5:0), після чого поступилася (2:3) лідеру олімпійського рейтингу Ірині Зарецькій з Азербайджану (Галина в цьому рейтингу – 11-та). Зарецька пробилася до фіналу, відтак Мельник у втішному раунді отримала шанс на «бронзу».

У суботу, 11 січня,  в першому поєдинку Мельник виграла в південноафриканки Даніелле Ван, а сьогодні, 12 січня, у поєдинку за бронзову медаль зустрінеться з єгиптянкою Фериал Абдельазіз (№16 в олімпійському рейтингу).

Зазначимо, вранці 12 січня управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА на своїй сторінці у Facebook оприлюднило інформацію про те, що Галина Мельник здобула «бронзу» на Першому етапі Karate1 Серії А у Чилі.

Львівський портал спершу опублікував таку ж інформацію, втім станом на 13:30 год. дані в цьому матеріалі оновлено на основі уточнень Відділення НОК України у Львівській області. Просимо вибачення у наших читачів за помилку, поширену з офіційного джерела, – управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року Галина Мельник здобула «бронзу» на заключному етапі Karate1 Premier League у Мадриді (Іспанія). За цей результат вона отримала звання кращого спортсмена Львівської області у грудні.

Тренує Галину Мельник Заслужений тренер України, головний тренер національної збірної України, львів’янин Антон Нікулін. Його також визнали кращим тренером грудня.

Додамо, що 25-річна Галина Мельник є майстром спорту України з карате. Влітку року під час ІІ Європейських ігор у Мінську виборола бронзову медаль. Також у 2019-му спортсменка стала чемпіонкою Європи у командному куміте серед жінок.

Довідково: Перший етап Karate1 Серії А проходить у Сантьяго (Чилі) 10-12 січня. Львівщину на змаганнях представляють три спортсмени: Галина Мельник (жіноче куміте до 68 кг), Анастасія Мястковська (жіноче куміте до 55 кг) та Станіслав Горуна (чоловіче куміте до 75 кг).

Серія А Karate1 – друга за значимістю (після прем’єр-ліги) серія рейтингових турнірів, що проводяться під егідою WKF.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *