ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії обурені рішенням облради перереєструвати Львівський історичний музей у Червоноград

Вероніка Рой

|

У Львівській міській раді заявили, що Львівська облрада не обговорювала рішення перереєстрації Львівського історичного музею з площі Ринок у Червоноград. Про це заявив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає пресслужба міськради міста.

 

Зазначимо, нещодавно, згідно із даними Youconrol, Львівська обласна рада перереєструвала Львівський історичний музей з площі Ринок, 6 на вул. Пушкіна, 10 у Червонограді. За цією ж адресою розташована Червоноградська філія Львівського музею історії релігії.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив, що музей знаходиться у семи комунальних приміщеннях громади міста Львова і платить за них 1 грн.

«Це приміщення на пл. Ринок, 2, 5, 7, вул. Лисенка, Героїв Майдану, Вітовського, Білогорща (7 приміщень за 1 грн!). Зауважу, що в цих дуже достойних приміщеннях — знаходиться не міський, а обласний музей… Хтось писав: «А Ви створіть умови музею такі ж, як їм обіцяють у Червонограді». Давайте спершу всі ще раз зрозуміємо — цей музей в самому серці Львова, на площі Ринок, вирішив продовжити свою діяльність в цих же приміщеннях, але перереєструватися в Червоноград. Тобто працюючи у Львові, перестати платити податки тут, а почати платити податки в Червонограді», — повідомив посадовець.

Крім цього, він зазначив, що рішення перереєстровувати музей зі Львова ніхто публічно не обговорював.

«Що ж тепер робити з орендою після такого рішення про перереєстрацію? Ціна ж 1 грн досі ще є. В одному з цих приміщень було замінено дерев’яні вікна на пластикові. То тепер музей, я так розумію, матиме 170 тис. грн заплатити штраф за порушення? Також важливо: є питання справді до функціоналу цих приміщень. Давайте разом порадимось, бо музей, який живе і працює на площі Ринок, а в мить зникає і стає фантомом — це щось нове», — додає заступник міського голови.

Нещодавно Львівська обласна рада перереєструвала три обласні лікарні, які розташовані у Львові, в міста й села Львівської області. Мова йде про центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр та госпіталь ветеранів війн та репресованих.

Нагадаємо, у Львові вже був такий інцидент. Влітку минулого року Львівська обласна клінічна лікарня змінила свою юридичну адресу зі Львова на місто Великий Любінь, що у Городоцькому районі. Через це до бюджету Львова щомісяця вже не надходить близько 2 мільйонів гривень, тож мерія з цього приводу звернулась у ДФС та в поліцію.

Гендиректор лікарні Михайло Гичка пояснював, що таке рішення прийняли, аби врятувати Великолюбінську лікарню від закриття, та відкрити на її базі реабілітаційне відділення. А звернення щодо доцільності перереєстрації медзакладу надійшло від одіозного нардепа Ярослава Дубневича.

Додамо, що Михайла Гичку і братів Дубневичів пов’язують й родинні стосунки. Син Гички Назар одружений із донькою Богдана Дубневича.

Також у листопаді Львівська обласна рада хотіла реорганізувати психіатричну службу та змінити місце реєстрації психлікарні зі Львова на село Заклад Миколаївського району. Для прийняття такого рішення депутатам забракло голосів, втім така ідея обурила Львівську міську раду та медичну спільноту.

Так, мер Андрій Садовий наголосив, що перереєстрація психлікарні відбере у бюджету міста від 10 до 14 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *