ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада під вигуки «Ганьба» не змогла погодити реорганізацію психіатричної служби

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради 19 листопада під час сесійного засідання мали прийняти рішення про реорганізацію обласної психіатричної служби, втім це питання не набрало необхідної кількості голосів. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зауважимо, що у області працюють три комунальні заклади облради, які надають психіатричну допомогу дорослому населенню – Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня, Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад», Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер.

У даному проєкті рішення пропонується провести юридичне і адміністративне об’єднання двох обласних психіатричних лікарень зі загальною потужністю 1400 ліжок.

«Проблема полягає в тому, що станом на сьогодні значна частина ліжкової мережі обох лікарень дублюється. Приблизно 30% ліжкової мережі виконує соціальну функцію. Щоб уникнути внутрішньої конкуренції між двома психіатричними лікарнями, доцільно провести їхнє юридичне об’єднання», – наголосила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

«Припинити комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад» (ідентифікаційний код юридичної особи 20764320, місцезнаходження: 81606, Львівська область, Миколаївський район, с. Заклад, вул. Січинського,  1-б) шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» (ідентифікаційний код юридичної особи 01996740, місцезнаходження: 79021, Львівська область, м. Львів,  вул. Кульпарківська, 95)», – мовиться у проєкті рішення, опублікованому на сайті ЛОР.

Також зазначається, що Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня є правонаступником майна, прав та обов’язків обласної психіатричної лікарні «Заклад».

При цьому пропонується змінити місце знаходження лікарні з вул. Кульпарківська у Львові на вул. Січинського у с. Заклад за умови прийняття до 10 грудня Тростянецькою сільською радою цільової Програми підтримки функціонування клінічної психіатричної лікарні, яка б передбачала спрямування субвенції обласному бюджету в розмірі 50% від надходжень податку на доходи фізичних осіб (працівників вказаного закладу).

Також проєктом рішення передбачено обов’язкове працевлаштування всіх працівників лікарні «Заклад».

«Жодних ризиків по оптимізації це рішення не несе. Більше того, у статуті ми пропишемо те, що закладська лікарня працюватиме у вигляді філії з максимально широкими повноваженнями», – зазначив керівник обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Чечотка.

Своєю чергою голова громадської комісії з питань охорони здоров’я Зоряна Іванків наголосила на необхідності зупинити згадану реорганізацію та провести громадські слухання в тих установах, де вона планується.

Майже весь розгляд питання супроводжувався вигуками «Ганьба» працівників психлікарні «Заклад», які прийшли на сесійне засідання. А голосування, яке не увінчалося успіхом через брак голосів, зустріли оплесками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *